Designers wagen zich op glad ijs

06/12/2009 - 13:21

De ontwerperswedstrijd woedt bikkelhard verder. Vooral Basten krijgt het moeilijk: hij kan zijn kwaadheid naar coach Erik nog maar nauwelijks onderdrukken...

In het Designerhuis verrast Evi de tien overblijvende designers met een volgende uitdaging.

En wat voor één: op elke werktafel staan enkele grote witte dozen. Met de inhoud van die dozen, moet elke designer een ontwerp maken dat verleidt! Niet zo vanzelfsprekend, want naast enkele lappen stof, zitten er vooral materialen in de doos die nauwelijks iets met kleding te maken hebben.

De designers mogen zich meer dan ooit van hun meest creatieve kant laten zien om deze opmerkelijke materialen te verwerken tot trendsettende ontwerpen. Wat doe je met een knuffelkonijn? Of met een strooien hoed, panty’s, een oud schilderij en een kampeerstoeltje? De inspiratie komt bij de meesten heel traag op gang. En wie wel inspiratie heeft, heeft last van copycats. Of lijkt dat alleen maar zo?

Basten razend op coach Erik

Na de doortocht van Erik, is Basten boos. Voor hem is het onbegrijpelijk dat de coach niet enthousiast is over zijn creatie. Basten is zo kwaad op Erik dat hij halverwege de deadline helemaal opnieuw begint. Hij verwerkt zijn woede in een nieuw ontwerp. Zal de jury dit een goede zet vinden?

Bye bye Lindsey?

Tijdens de laatste catwalkvoorbereidingen, merkt Lindsey dat haar model niet komt opdagen. Wat is er aan de hand? Lindsey ergert zich dood en is op van de zenuwen. Betekent dit voor haar het einde van dit avontuur?

Op de catwalk kunnen enkele verrassende creaties de jury verleiden. De keuze voor een winnaar ligt niet voor de hand. En wie moet deze keer de wedstrijd verlaten? De jury bestaat uit Christope Coppens, Veerle Windels en Ann Claes, met de steun van de jonge Brusselse ontwerpbelofte Cathy Pill.

Ontdek meer over Archief