Designers ontwerpen podiumkleed Natalia

Via niemand minder dan Tommy Hilfiger vernemen de designers dat ze een podiumkleed moeten ontwerpen voor de ‘Acoustelicious’-tour van Natalia.

Na de eliminatie van Freya vorige week zijn nog 8 designers in de running. De ontwerp-opdrachten volgen mekaar nu in ijltempo op en de vermoeidheid slaat toe. Alleen Dirk lijkt immuun voor de weinige uren slaap die hen gegund zijn en beschikt duidelijk over een grote portie doorzettingsvermogen. Gianni heeft meer dan ooit last van zijn ochtendhumeur, maar niettemin besluit hij dat dit zijn creativiteit niet in de weg mag staan.

En dat creatief talent van de ontwerpers zal tijdens hun nieuwe opdracht alweer volop op de proef gesteld worden.

Creatief aan de slag voor Natalia

Uit monde van niemand minder dan de Amerikaanse topontwerper Tommy Hilfiger vernemen de designers via een videoboodschap dat ze een podiumkleed moeten ontwerpen voor de ‘Acoustelicious’-tour van Natalia. Net zoals Mick Jagger en David Bowie Hilfiger inspireerden, moeten de designers zich nu door de Vlaamse soul-diva Natalia laten inspireren. Ze moeten dus werken volgens de wensen en de stijl van de artieste.

Het wordt volop zoeken naar een evenwicht tussen hun eigen visie op podiumkledij en de wensen van Natalia. Voor Basten en Elles wordt dit een aartsmoeilijke opgave want geen van beiden ‘voelt’ de zangeres goed aan en hebben zin noch inspiratie om aan de klus te beginnen.

Beperkte keuze qua stoffen

De andere ontwerpers besluiten alvast meteen van wal te steken. De beperkte keuze qua stoffen en de superstrakke deadline maken het hen echter niet makkelijk. Marco begeeft zich voor de zoveelste keer op glad ijs en deze keer rijst de vraag meer dan ooit of hij zijn ontwerp tijdig zal klaar hebben. Gianni besluit zijn eigen stijl niet te verloochenen. Amanda en Glenn hopen dat Natalia zich goed zal voelen in hun creatie, maar zijn daar allerminst van overtuigd. Voor de jury en vooral voor gastjurylid Natalia is maar één vraag van primordiaal belang : in welke creatie zien we Natalia later deze week in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal op het podium staan?

DINSDAG 5 JANUARI 2009 OM 20.40 UUR