Designers ontwerpen galajurk

Aflevering 2, dinsdag 15 december 2009 om 20.40

De elf designers die de eerste uitdaging overleefd hebben, mogen eindelijk hun definitieve verblijfplaats ontdekken. Een mooi en comfortabel art deco herenhuis in modestad Antwerpen met een prachtig en professioneel uitgerust atelier. Het is welkom na die bijzonder korte nacht in de Vilvoordse kringloopwinkel Télévil. Maar veel tijd om bij te slapen is er niet, want Evi wacht de Designers op in een stoffenwinkel in het Brusselse...

Daar vertelt ze hen welke creatie de jury deze week van hen wil zien: een indrukwekkende gala-outfit waarmee ze hun favoriete wereldster zien stralen op de meest exclusieve rode lopers.

De designers krijgen een budget van 300 euro en een halfuur de tijd om stoffen uit te kiezen. Vooral Gianni heeft het moeilijk met die tijdsdruk, maar verder blijft iedereen kalm en netjes binnen het budget. Ook het vinden van wereldsterren die de muzes zullen zijn voor de nieuwe creaties, loopt vlot. Dit zijn de combinaties: Lindsey & de Belgische actrice Lyne Renée, Elles & Renée Zellweger, Freya & Kylie Minogue, Glenn & Sarah Jessica Parker, Marco Stefano & Gwen Stefani, Basten & Lady Gaga, Jasmin & Audrey Hepburn, Gianni & Annie Lennox, Dirk & Rihanna, Amanda & Angelina Jolie en tot slot Tylaine & Gwyneth Paltrow .

Gedurende 48 uur geven de designers het beste van zichzelf om een prachtige jurk te maken. Glenn, Lindsey en alweer Gianni blijven echter lang twijfelen over de juiste snit.

Basten en Lindsey krijgen van coach Erik bovendien opnieuw commentaar te slikken over hun ontwerp. Vallen ze door de mand? Of krijgen ze net op tijd een geniale inval? De jury wacht een moeilijke beslissing. Christope Coppens, Veerle Windels en Ann Claes krijgen vandaag de steun van ontwerper Stijn Helsen.