"Liever sterven dan zo te moeten leven..."

24/06/2013 - 23:25

Als je kinderen en ouders geen contact meer met je willen omwille van je drugsverslaving, sterkt dit de wil om af te kicken. Methadon houdt je dan op de been, want anders denk je snel 'liever sterven dan zo te moeten leven'.

Ontdek meer over Demoustier

Demoustier programma info

Daniel Demoustier (1962) ging na zijn studies politieke en sociale wetenschappen aan de slag bij de Audiovisuele Dienst van KU Leuven. Daar kreeg hij al snel de smaak te pakken van het camerawerk en het monteren en besloot hij als freelancer aan de slag te gaan in de media. Zo startte hij als geluidsman bij Panorama (BRT) en Telefacts (VTM) en zette hij zijn eerste stappen in de oorlogsverslaggeving in Baghdad, Bosnië, Kosovo en Libanon. Hij zette al snel voet buiten de Belgische landsgrenzen en werkte als cameraman voor de BBC, waar hij zich voornamelijk bezig hield met de Europese politiek. Hierna volgde een belangrijke samenwerking met het Britse Independent Television News (ITN).

Sinds dan coverde Daniel de voorbije 20 jaar bijna alle conflicten en rampen wereldwijd. De belangrijkste waren de oorlogen in Rwanda, Kosovo, Irak, Afghanistan, Gaza, Libanon, Liberia, Haïti, Pakistan en recent nog de Arabische revolutie in Egypte, Libië en Syrië en de oorlog in Mali. In maart 2003 raakte Daniel tijdens het werk betrokken in een vuurgevecht in Irak, waarbij hij 3 collega’s verloor op weg naar Basra. Hij was de enige overlevende. Een tijdje geleden werd de samenwerking met VTM opgestart om een eigen documentairemagazine te maken, over verschillende thema’s in Vlaanderen. Na meer dan een jaar filmen was Daniel’s programma, Demoustier, eindelijk klaar.