"De gazet heeft mensen zoals u nodig"

01/05/2014 - 23:00

Vluchtend voor het verdriet om haar zoon, stort Marianne zich op de waarheid over het CO-ongeluk. Wanneer ze aanklopt bij Lex, probeert hij haar te overtuigen terug bij de krant te komen werken.

Ontdek meer over Deadline 25/5

Deadline programma info

In de aanloop naar 25 mei 2014, de ‘moeder aller verkiezingen’, brachten VTM, Gazet van Antwerpen en ATV gedurende 8 weken Deadline 25/5 op het scherm, de eigentijdse fictiereeks met Antwerpen, de journalistiek en de politiek als hoofdingrediënten.

Naar analogie met Deadline 14/10, over de verdwijning van een jong meisje tijdens de campagne voor de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen van 2012, is Deadline 25/5 een thriller die speelt tegen de achtergrond van de verkiezingen van 25 mei 2014. Als kijker zal je dan ook getuige zijn van de strijd tussen de burgemeester van ’t Stad en de ministerpresident van Vlaanderen. Een veelbesproken en dramatisch CO-ongeluk in een basisschool is dit keer bepalend voor het persoonlijk en professioneel leven van journaliste Marianne Smidt en voor het politieke reilen en zeilen in Antwerpen. En bij uitbreiding zelfs de rest van het land.

Marianne Smidt werkt niet langer als journaliste, waardoor ze meer tijd heeft voor zichzelf en voor haar zoontje Seppe. Haar rustige leven wordt echter door elkaar geschud wanneer Seppe en zijn klasgenoten het slachtoffer worden van een CO-vergiftiging op school. Een ongeluk met dramatische gevolgen en er wordt druk gespeculeerd over de oorzaak. Alles wijst op een menselijke fout, maar Marianne vermoedt dat er meer aan de hand is. Ze pikt haar job bij Gazet van Antwerpen terug op, want ze gelooft principieel dat de waarheid moet verteld worden. Altijd en overal.