Mark Tijsmans vs. Jempie en Frakke

18/05/2012 - 08:13

Na Bo Bojoh, Axel Daeseleire, Jos Van Geel, Dirk Van Dijck, e.a. maken op vrijdag 18 mei 2012 vier nieuwe gastacteurs hun opwachting in ‘De Zonen van Van As’. Wat hebben Mark Tijsmans, Arend Pinoy, François Beukelaers en Robby Cleiren de Van Assen te vertellen?

Vast staat dat Mark Tijsmans en François Beukelaers het stevig aan de stok krijgen met Frakke (Carry Goossens) en Jempie (Peter Van den Eede). Tijsmans kruipt in de huid van Jos Gepts, de man bij wie het duo na hun uren een oprit heeft aangelegd. Gepts weigert echter te betalen omdat de werken naar zijn mening slecht zijn uitgevoerd, maar daar hebben Frakke en Jempie geen oren naar.

Frakke is ervan overtuigd dat de man van slechte wil is en besluit hem een bezoekje te brengen met de bandenkraan. Dat laat indruk na op Jos, maar niet op diens vader Laurent (een rol voor François Beukelaers). Hij haalt zijn jachtgeweer boven, schiet de banden van de kraan plat en eist dat Frakke vertrekt…

Terwijl het Frakke en Jempie alle moeite van de wereld kost om de verschuldigde som van Jos Gepts af te dwingen, smijt Eddy (Jan Van Looveren) het geld door ramen en deuren. Hij liet een luxe-jacuzzi in de tuin installeren en nodigt vertegenwoordiger Valère (een gastrol voor Robby Cleiren) uit om hem te helpen bij het kiezen van een nieuwe wagen.

Arend Pinoy – broer van Lotte en zoon van Marijke – richt ondertussen als de stoere Fré zijn pijlen op receptioniste Linde (Rilke Eyckermans). Maar had zij al geen relatie met Wouter, een rol die vertolkt wordt door Steven Boen?

Vrijdag 18 mei om 20.50

Ontdek meer over De Zonen van Van As

Nieuwe fragmenten

de zonen van van as programma info

Frans Van As is de stichter en zaakvoerder van het familiebedrijf “Van As & Zn”. Hij houdt er echter een eigenzinnige leiding op na. Creatief boekhouden, ‘vriendendiensten’, geld onder tafel schuiven: Frans haalt er zijn neus niet voor op. Hij beseft niet dat andere tijden andere regels vragen en brengt hierdoor zijn onderneming in grote moeilijkheden. Zonen Herman en Eddy besluiten dat het genoeg is geweest en nemen het familiebedrijf zelf in handen met het doel het naar een "hoger" niveau te tillen. Oude vetes gooien echter roet in het eten en zorgen voor een explosieve confrontatie. Wordt dit de ondergang van de NV Van As? 

Personages

Extra