Frans Van As blijft voor 'ophef' zorgen (06/04)

05/04/2012 - 14:01

 

Het incident met Marcel heeft de hele familie aan het denken gezet. De Van Assen vinden het tijd dat Eddy (Jan Van Looveren) de leiding van het bedrijf overneemt, maar schoondochter Martine (Tania Kloek) is van mening dat haar man Herman (Peter Thyssen) meer in aanmerking komt voor deze functie. En ook Frans (Jaak Van Assche) is niet van plan om zomaar een stap opzij te zetten. Wanneer hij merkt dat een concurrerend bedrijf grondwerken uitvoert in ‘zijn’ gemeente, besluit hij opnieuw het heft in handen te nemen.

Frans trekt zijn stoute schoenen aan en eist in het gemeentehuis tekst en uitleg van Victor, het hoofd van de technische dienst. Deze rol is weggelegd voor acteur Dirk Van Dijck, die bij de meeste televisiekijkers bekend staat als Michel Drets uit ‘Het Eiland’. Hij vertolkte daarnaast ook tal van gastrollen, o.a. in ‘Zone Stad’, ‘Rang 1’, ‘Aspe’, ‘Red Sonja’, ‘Matroesjka’s’ en ‘Code 37’. Op zijn filmografie prijken ook de titels ‘SM Rechter’, ‘Buitenspel’ en ‘Ben X’.

In het gemeentehuis lopen de gemoederen hoog op en dat moet Frans aan den lijve ondervinden. Hij wordt met hartklachten naar het ziekenhuis overgebracht. Acteur Leslie De Gruyter – bekend van gastrollen in o.m. ‘Aspe’, ‘Zone Stad’, ‘Windkracht 10’ en ‘Code 37’ – geeft gestalte aan de dokter die zich over deze lastige patiënt moet ontfermen...

Vrijdag 6 april om 20.45

 

Ontdek meer over De Zonen van Van As

Nieuwe fragmenten

de zonen van van as programma info

Frans Van As is de stichter en zaakvoerder van het familiebedrijf “Van As & Zn”. Hij houdt er echter een eigenzinnige leiding op na. Creatief boekhouden, ‘vriendendiensten’, geld onder tafel schuiven: Frans haalt er zijn neus niet voor op. Hij beseft niet dat andere tijden andere regels vragen en brengt hierdoor zijn onderneming in grote moeilijkheden. Zonen Herman en Eddy besluiten dat het genoeg is geweest en nemen het familiebedrijf zelf in handen met het doel het naar een "hoger" niveau te tillen. Oude vetes gooien echter roet in het eten en zorgen voor een explosieve confrontatie. Wordt dit de ondergang van de NV Van As? 

Personages

Extra