"Deze week moeten we het eens over seks hebben" (11/05)

09/05/2012 - 11:24

 

Op vrijdag 11 mei 2012 zet ze dat laatste nog wat kracht bij door via haar dochter Linde (Rilke Eyckermans) de sleutel van de brandkast te bemachtigen waarin de zwarte boekhouding van het bedrijf wordt bewaard. Martine heeft vernomen dat Eddy een grote som zwart geld geschonken heeft aan Kliefhout (Axel Daeseleire) en vertrouwt het zaakje niet.

Frans (Jaak Van Assche) heeft ondertussen andere prioriteiten. Hij wil zijn Indonesische vriendin Mahida – een rol voor de Nederlandse actrice Bo Bojoh – een mooi verjaardagsgeschenk geven en vraagt Dick (Ben Segers) om voor haar een zwembad te graven. Hij moet echter discreet te werk gaan, want Mahida is de uitbaatster van nachtclub ‘Yoruba’.

Frans wil niet dat zijn zonen lucht krijgen van zijn escapades, maar wanneer de postbode ongelukkig met zijn brommer in de put voor het zwembad rijdt, gaan de poppen aan het dansen. Spierbundel Cohen (een gastrol voor Eddy Faus) – die toevallig getuige was van het ongeval – besluit de situatie naar zijn hand te zetten. Maar dat is buiten Eddy en Herman gerekend…

Vrijdag 11 mei om 20.45

 

Ontdek meer over De Zonen van Van As

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

de zonen van van as programma info

Frans Van As is de stichter en zaakvoerder van het familiebedrijf “Van As & Zn”. Hij houdt er echter een eigenzinnige leiding op na. Creatief boekhouden, ‘vriendendiensten’, geld onder tafel schuiven: Frans haalt er zijn neus niet voor op. Hij beseft niet dat andere tijden andere regels vragen en brengt hierdoor zijn onderneming in grote moeilijkheden. Zonen Herman en Eddy besluiten dat het genoeg is geweest en nemen het familiebedrijf zelf in handen met het doel het naar een "hoger" niveau te tillen. Oude vetes gooien echter roet in het eten en zorgen voor een explosieve confrontatie. Wordt dit de ondergang van de NV Van As? 

Personages

Extra