"Sergio zat vroeger graag op de schoot van Jacky Lafon"

06/01/2015 - 21:40

Sergio heeft het graag warm. Op welke plek zit hij volgens Rik graag?

Ontdek meer over De Waarzeggers

De Waarzeggers info

Wie spreekt de waarheid en wie bluft erop los? Dat is de vraag in De Waarzeggers. Tien weken lang verwelkomt host Rani De Coninck telkens negen bekende Vlamingen die zich voor één avond De Waarzeggers wanen.

De Waarzeggers nemen drie aan drie plaats in een levensgroot raster en geven antwoord op verrassende, persoonlijke en geestige vragen die Rani hen stelt. Hun missie is duidelijk: plezier maken, entertainen, maar vooral: zo geloofwaardig mogelijk vertellen. Pokerface, fijne humorist, ernstige overtuiger of spitsvondige misleider… wie kan het best de kandidaten overtuigen?

Wekelijks trachten twee kandidaten als eerste drie op een rij te vormen. Elke kandidaat heeft een eigen symbool en een eigen kleur. Telkens wanneer de kandidaat een antwoord van een Waarzegger correct inschat, krijgt het vak van die Waarzegger zijn of haar kleur en symbool. Wie als eerste drie symbolen op een horizontale, verticale of diagonale rij heeft, wint de ronde. 

In de eerste van de vier verschillende rondes worden de kandidaten klaargestoomd met de Opwarmertjes. Rani stelt allerlei vragen uit de meest diverse categorieën. Vreemd genoeg lijken de Waarzeggers altijd het juiste antwoord op de vraag te kennen. Maar is dat ook zo?

In de tweede ronde geven de Waarzeggers opvallende weetjes te kennen dankzij de Persoonlijke Vragen. Bij elke vraag onthullen óf verzinnen de bekende gezichten namelijk iets over iemand anders in het spelbord. 

De derde ronde draait rond Kernwoorden. Elke Waarzegger krijgt een woord dat alvast het onderwerp verklapt van de vraag die Rani zal stellen. Aan de kandidaat om te kiezen welke Waarzegger – en dus welk onderwerp – hij of zij wil horen. 

De vierde ronde ten slotte is de Beeldronde. Elke vraag gaat dan over een foto of filmpje dat de kandidaten eerst te zien krijgen alvorens de Waarzeggers er een vraag over beantwoorden.

De kandidaat met de meeste punten speelt het onthullende Finalespel. De negen Waarzeggers vertellen elk een korte anekdote over zichzelf. De finalist moet snel denken en juist inschatten of het vertelsel waar of niet waar is, want bij zes juiste inschattingen verdubbelt het gewonnen bedrag.