Een aperitiefje met Vlaamse muziek

Met ‘De Vlaamse 10’ zet vtm de traditie verder om muziek naar de huiskamer te brengen. Het is een liedjesprogramma in de vooravond, voor bij het aperitief en voor iedereen die de Vlaamse muziek een warm hart toedraagt, van jong tot oud.

Veelbelovende reacties
De eerste reacties van pers en artiesten zijn alvast veelbelovend. “Eindelijk een show die weer hits kan maken” en “Artiesten van bij ons in hoerastemming”, konden we de afgelopen weken lezen. Ook schlagerkoning Christoff was enthousiast na de eerste opname. “Vlaanderen zat hier al lang op te wachten”, aldus Christoff.


In de tweede aflevering verwelkomt presentatrice Tess Goossens de volgende artiesten op het podium van ‘De Vlaamse 10’:

Tatyana Storm komt deze week de Vlaamse 10 top binnengestormd op nummer 9 met het nummer ‘Draai! Kom en red me’. De held van het voorbije Eurosongfestival Tom Dice brengt zijn nieuwe Engelstalige nummer ‘Lucy’ en Wim Leys en Ruth McKenny laten de theatherzaal van Viage swingen met het aanstekelijke ‘Rocking in the streets’. Zij stijgen overigens een plaats in de top 10 en komen op plaats 7 te staan.

Na 10 jaar afwezigheid maakten De Vengaboys dit jaar hun comeback. Op het podium van ‘De Vlaamse 10’ brengen ze hun dubbelzinnige single ‘Rocket to Uranus’. Wim Soutaer is deze week ‘de Vlaamse 10 tip’. Met het vrolijke ‘Dansen’ laat hij horen waarom hij in de Vlaamse 10 top zou thuishoren.

Lindsay stijgt deze week een plaats in de top 10 en bestijgt zo het podium op plaats 3 met haar nummer ‘voor 100%’. Regi en Linda van Milk Inc laten de Viage uit zijn dak gaan met ‘Chasing the wind’.

Udo mag deze tweede aflevering van ‘De Vlaamse 10’ afsluiten. Met zijn eerste Nederlandstalige single ‘Voorbij’ is hij erin geslaagd om Tom Waes van de troon te stoten. Hij is dan ook de nieuwe nummer 1 in de Vlaamse 10 top.

 

Tatyana Storm met Draai! Kom en red me
Tom Dice met Lucy
Wim Leys & Ruth McKenny met Rocking in the streets
De Vengaboys met Rocket to Uranus
Wim Soutaer met Dansen
Lindsay met Voor 100%
Milk Inc met Chasing the wind
Udo met Voorbij