'De Rodenburgs' is het epos van een miljonairsfamilie die rijker is dan de zee diep, dankzij de Rodenburg Investment Company (RIC), gesticht door pater familias Karel Rodenburg. De familie woont in één van de meest luxueuze villawijken van het land. In deze wereld gelden andere wetten dan in de gewone wereld. Grenzen lijken niet te bestaan, zij bepalen zelf hun limieten.

Aan het einde van het eerste seizoen leek het geluk van de familie Rodenburg niet op te kunnen. Oudste zoon Fred was eindelijk door zijn vader Karel aangesteld als CEO van het familiebedrijf RIC. Eindelijk kreeg hij de erkenning waar hij al zo lang naar hunkerde. Marie-Claire Rodenburg mocht op haar beurt van vader Fred de leiding van diens immobiliënbedrijf WestStar overnemen en ze wist Freya’s plaats aan de zijde van de jonge zanger Simon in te palmen. En Olivier Rodenburg kwam als één van de grote winnaars uit de verkiezingen.

In fel contrast tot al dat succes stond de teloorgang van het gezin De Ridder. Stijn en Hanne groeiden uit elkaar door zijn escapade met zijn jeugdliefde Camilia en door haar affaire met Olivier Rodenburg. Stijn werd bovendien door de slinkse manoeuvres van Fred aan de deur gezet bij RIC en degradeerde van hot shot tot een paria in de zakenwereld. Freya op haar beurt raakte zwaar teleurgesteld in de liefde, in Simon en in Marie-Claire.

Vanaf 2 september 2010 gaat het verhaal van ‘De Rodenburgs’ verder. In het najaar worden 8 nieuwe afleveringen uitgezonden, elke donderdagavond om 21u45. De 10 resterende episodes worden in het voorjaar van 2011 geprogrammeerd. De adepten van ‘De Rodenburgs’ mogen zich in het 2de seizoen verwachten aan nog meer drama en intriges. Want het is een feit dat de macht en de rijkdom van de Rodenburgs langzaam afbrokkelt en dat relaties uit het verleden niet stand lijken te houden als er stinkende potjes open gaan…