De restaurants gaan open

07/04/2010 - 13:48

Nu de duo's hun generale repetitie met succes hebben afgewerkt, hebben ze de laatste klip omzeild. Na twee maanden keihard werken is het zover! Vier restaurants zijn klaar om open te gaan en zullen dat doen met een fantastisch feest, de nodige hoogwaardigheidsbekleders en lekkere hapjes en drankjes.

Maar erg laat mogen ze het op hun feest niet maken want een dag later begint het pas écht. Dan worden hun zaken overgeleverd aan de strengste jury die er is: de klanten. En tussen die klanten zullen de komende weken recensenten opduiken, mensen die de gerechten en de bediening zullen quoteren en op basis daarvan sommige restaurants zullen nomineren voor sluiting.

Maar voorlopig zijn ze daar nog niet aan toe. Eerst en vooral moeten ze proberen de start niet te missen. Want elk restaurant wordt geconfronteerd met de klassieke struikelblokken. Hoe loopt de communicatie tussen zaal en keuken? Kan de zaal de keuken volgen en omgekeerd? Snappen ze hun kassa? Bovendien hielden alle restaurants het tijdens hun generale repetitie eenvoudig: ze werkten allemaal met een menu. Nu ze open gaan voor het grote publiek moeten ze à la carte serveren en da's toch een ander paar mouwen.

Toch zijn er die een valse start nemen en het bewust rustig houden. Nochtans, wie weinig klanten heeft, draait ook minder winst. En da's iets dat ze in Halle maar al te goed beseffen want daar gaan ze al van bij de eerste service voor een full house!

Ondertussen doen Karel en Ken in Aalst er alles aan om zo snel mogelijk zelf ook open te gaan door in sneltreinvaart hun achterstand weg te werken. Ze hebben al sollicitaties gehouden en hebben zo ongeveer hun personeel bij elkaar gekregen. Nu willen ze koste wat het kost hun businessplan afhebben want als dat achter de rug is, staat niks hun opening nog in de weg...

Ontdek meer over Archief