De ochtendstond heeft goud in de mond

Het is nog vroeg in Lapland. Terwijl de ochtend in de vakantiechalet stilletjes op gang komt, soest Sam nog even. De afgelopen jaren is de kijker meer dan eens getuige geweest van Sams ochtendritueel en dat verliep niet altijd even vlot. Vandaag kan ook Jean-Marie nog wat rust gebruiken en hij nestelt zich naast de charmezanger.

Lyndsey en haar gezin zijn wel al klaarwakker. Ze genieten volop van de natuurpracht in Lapland en trekken naar de rendierboerderij. Na een rendiertocht komt de plaatselijke sjamaan hen inwijden in de lokale gebruiken. En de oude man doet Lyndsey terugdenken aan wijlen den Bompa, jarenlang een vaste waarde in 'De Pfaffs'.

Carmen en Jean-Marie hebben andere activiteiten op hun programma staan. Zelfs in het Hoge Noorden is Jean-Marie bekend en hij en Carmen zijn gevraagd door een plaatselijke fotograaf voor een idyllische fotoshoot. Ondertussen blikt het echtpaar terug op hun grote verhuis en op de verjongende ingreep die Carmen liet uitvoeren.

En ook Debby en Nicolas halen herinneringen op. Voor haar gezondheid en om meer bij haar kinderen te zijn, zette Debby haar zaak stop. En Nicolas opende een café.

'De Pfaffs', zondag 18 december om 20u10