De familie komt aan in Lapland

Jean-Marie, Carmen komen samen met hun dochters, schoonzonen en kleinkinderen aan in het feeërieke Lapland. De plaatselijke taxi, een kudde rendieren, vervoert hen naar een gezellige chalet waar ze samen de feestdagen zullen doorbrengen.

Er staan tal van avontuurlijke activiteiten op het programma. Maar Carmen wil het liever wat rustiger aandoen. In 2008 kwam ze ongelukkig ten val tijdens een kampeertrip in de Ardennen en ze herinnert het zich als de dag van gisteren. Vooral Lyndsey had het moeilijk om haar moeder zo te zien lijden.

Kelly, Sam en de kinderen trekken zich niks aan van mogelijke valpartijen en gaan op avontuurlijke huskytocht. De roedel honden rakelt ook herinneringen op bij de Goorissen. Hun trouwe viervoeter Angie is helaas niet meer, maar de kijker kon wel nog zien hoe ze voor een uitgebreid nageslacht zorgde met Lyndsey’s hond Casper.

Debby, Nicolas en de kinderen gaan een dagje op avontuur in de bossen van Lapland. Na zijn deelname aan ‘Expeditie Robinson’ grijpt Nicolas dan ook elke gelegenheid aan om zijn zonen wat survival skills bij te brengen. Al van bij het begin van de reeks kon de kijker getuige zijn van Debby’s ondernemingslust. Maar ook Nicolas droeg zijn steentje bij. Op zeer jonge leeftijd had het koppel al grootse plannen en openden ze het zonnebankcenter Sunset Boulevard. En terwijl Debby naarstig aan haar carrière bouwde, zorgde Nicolas voor de kinderen. Hij werd full time huisman.

Lyndsey ten slotte blikt terug op de geboorte van haar eerstgeborene, zoontje Bruce. Maar de nakende bevalling verliep niet van een leien dakje. Lyndsey had namelijk last van bevallingsstress.

'De Pfaffs', zondag 11 december om 20u10