Zoutzure ribbetjes met peterseliepuree

Het recept van zoutzure ribbetjes met peterseliepuree.

Benodigdheden:
• 4 riblappen
• 4 eetlepels acaciahoning
• 4 eetlepels ketchup
• 8 eetlepels sojasaus
• 2 eetlepels PH Italian Mix
• 8 eetlepels balsamicoazijn
• 1 fijngehakt teentje look
• 8 eetlepels olijfolie
• 4 aardappelen
• Kruidenboter
• Alpro soya Bakken & Braden

Bereidingswijze:
• Meng alle ingrediënten onder elkaar tot een marinade.
• Kruid de ribbetjes en giet de marinade eroverheen.
• Laat dit een nacht marineren en gril ze daarna gaar op de BBQ (of in een grillpan).
• Wikkel de aardappelen één voor één in aluminiumfolie en gaar ze gedurende ongeveer 40 minuten op de BBQ.
• Verwijder vervolgens de aluminiumfolie, snijd ze in tweeën en leg er een plakje kruidenboter bovenop.