Examenstress voor Julie

In de 10de aflevering van ‘De Nieuwe Garde’ zijn de laatste weken van het schooljaar aangebroken op hotelschool Spermalie. De examenperiode staat voor de deur en dat zadelt de leerlingen met stress op. Om de spanning te breken, trekken de eerstejaars naar zee om uit te waaien. Ook op het internaat vinden de leerlingen allerlei manieren om te ontstressen van al het studeren. Voor Julie zijn het de allereerste examens en ze is best zenuwachtig voor haar praktijktest. Slaagt ze erin de ingrediënten van de verschillende sauzen op te sommen? Ondertussen worden Jef en Niels in een ander lokaal ondervraagd over hun productkennis.

De stage van Edward en Benjamin in Frankrijk zit erop. Na vier weken keren ze terug richting België, maar er volgt nog een laatste test. Edwards ouders zijn de laatste avond te gast in het hotel en willen uiteraard proeven van de kookkunsten van hun zoon. En ze zijn ook benieuwd naar Edwards activiteiten buiten de hotelkeuken.

Thomas loopt zijn stage in Le Fox, het sterrenrestaurant van Stéphane Buyens. De topchef aarzelt niet om de jonge kok het vuur aan de schenen te leggen en test zijn productkennis. Thomas bijt door en zijn inzet ontgaat ook zijn collega’s niet.

Terug in België staat Edward en Benjamin nog het praktijkexamen te wachten. Terwijl Edward een heel diner bereidt voor een jury, staat Benjamin in de zaal. De spanning loopt hoog op wanneer blijkt dat Edward de voormalige souschef van Sergio Herman aan zijn tafel heeft zitten. In de zaal loopt alles op wieltjes, want Benjamin weet de vrouwelijke gasten weer erg te charmeren.

'De Nieuwe Garde', dinsdag om 21.45