De studenten geven het beste van zichzelf op stage

Het schooljaar loopt stilaan ten einde op hotelschool Spermalie. De laatstejaarsstudenten maken zich klaar om op stage te vertrekken en dat valt voor de ene al beter mee dan voor de andere.

Enkele weken geleden leerde Julie van chef Sablain al de kneepjes van het vak tijdens haar eerste banket. Vandaag mag ze een dagje met hem meelopen in het tweede jaar. Ze ondervindt dan ook aan den lijve wat haar volgend schooljaar te wachten zal staan en verdiept zich in de wondere wereld van de benjaminsaus… of was het bechamelsaus?

Edward vertrekt naar Normandië om er zes weken stage te volgen in een Frans hotel met klasserestaurant. Gelukkig hoeft hij de verre reis niet in zijn eentje af te leggen, maar kan hij rekenen op zijn medestagiair Benjamin. Het duo heeft afgesproken in het station van Brussel-Zuid en heeft een strak schema voor de boeg. Eén trein missen en alles loopt in het honderd. Het angstzweet breekt de jongens dan ook uit wanneer de Thalys plots tot stilstand komt wegens technische problemen…


Hotelschool Spermalie biedt haar studenten ook de mogelijkheid om een extra specialisatiejaar te volgen dat deuren opent in de topgastronomie. Een van de leerlingen uit dit zevende jaar is Thomas, die afgelopen lente het beste van zichzelf gaf in ‘De Keuken van de Meester’. Voor hem breekt een stresserende dag aan, want Thomas moet samen met enkele medestudenten het examenbanket trotseren. Vervolgens komt hij te weten in welke klassezaak hij zijn allerlaatste stage zal lopen.

Het is al een stuk in de namiddag wanneer de trein van Edward en Benjamin uit Parijs eindelijk het dorpje Deauville in Normandië bereikt. Het hotel waarin ze stage zullen lopen bevindt zich in Villersville, een oud vissersdorpje op een boogscheut van Honfleur. Edward zal er het keukenteam vervoegen, terwijl Benjamin in de zaal aan de slag gaat. En hij valt al meteen in de smaak bij de klanten…

Dinsdag om 21.45 bij vtm