De leerlingen maken kennis met hun nieuwe school

In de eerste aflevering van ‘De Nieuwe Garde’ ontdekken we de grote hotelschool Spermalie door de ogen van de allerkleinsten. Eén van hen is Julie (12j). Zij droomt er luidop van om ooit een sterrenzaak te beginnen. Maar de ontnuchtering is groot wanneer ze haar allereerste uitdaging op school tegemoet gaat: de bereiding van de koningin der Belgische sauzen of mayonaise. Dat een ei uit een kip voortkomt weet elke leerling, maar hoe je er een moet breken, en welke ingrediënten je moet toevoegen voor een perfecte mayonaise is een ander paar mouwen. Wat op het eerste gezicht eenvoudig lijkt, is voor de jonge Julie een groot obstakel. Mayonaise maken is nooit meer hetzelfde als je Julie aan het werk ziet.

Ook voor Remy (12j), die op het jongensinternaat zijn eigen plekje zoekt tussen zijn leeftijdsgenoten, is het aanpassen. Hij is een bijzondere jongen, met een bak vol ambities. Niet alleen droomt hij ervan om in de horeca aan de slag te kunnen, hij heeft ook talenten als performer van Michael Jackson. Zijn eerste kennismaking met het vak, is een les in zaaletiquette en ‘tafel dekken’. Hij wordt geconfronteerd met zichzelf. Kan hij aan de hoge eisen voldoen die hotelschool Spermalie oplegt? Een ijzeren discipline, een perfect uniform en een tafel dekken volgens de regels van de kunst?