Wie mag de koningin bedienen?

22/08/2011 - 10:16

Dinsdag volgen we voor de laatste keer het reilen en zeilen in hotelschool Spermalie. De laatste schooldagen beloven nog erg emotioneel te worden voor de studenten, want nadat de finale examens worden afgelegd, is het uitkijken naar het resultaat van de geleverde inspanningen. Voor sommige leerlingen is het bang afwachten, anderen kunnen de vakantie met een gerust hart inzetten. Voor meneer Holthof en de andere leraars is het schooljaar nog niet helemaal voorbij. Er staan hen nog enkele zware deliberaties te wachten alvorens er kan overgegaan worden tot de proclamatie

Als afsluiter van het schooljaar heeft de school een etentje voorzien voor de leerlingen van het eerste jaar. Toch is Julie een beetje triest. Ze beseft dat ze haar vriendinnen straks twee maanden zal moeten missen en dat stemt haar niet bepaald gelukkig. Het is dan ook met een klein hartje dat Julie naar het internaat trekt om haar kamer leeg te maken…

Voor de allerlaatste dag van het schooljaar heeft hotelschool Spermalie nog een bijzondere activiteit in petto voor de studenten van het vijfde jaar. De veertig leerlingen met de beste punten in restaurantpraktijk werden geselecteerd en zijn op weg naar het Koninklijk Paleis om een receptie te verzorgen ter gelegenheid van de Koningin Paola-prijs. Maar wie zal de koningin in hoogsteigen persoon mogen bedienen? 

Dinsdag 23 augustus om 21.30

Ontdek meer over De Nieuwe Garde

Nieuwe fragmenten

De nieuwe garde programma info

In ‘De Nieuwe Garde’ wordt gedurende een volledig schooljaar (september 2010 – juli 2011) het reilen en zeilen gevolgd binnen hotelschool Spermalie. Dat is een wereld op zich, met de allerkleinsten die hun eerste stapjes in de keuken zetten en de tieners die een hoogstaande horeca-opleiding op internationaal niveau krijgen, met het leven in een internaat waar dezelfde standaard wordt geëist en met de leraars en opvoeders die zich met hart en ziel inzetten voor de sterrenchefs van morgen.

In ‘De Nieuwe Garde’ krijgt de kijker een goed beeld van de stress in de keuken, de veeleisende etiquette in de zaal en het leven in het internaat. Negentig procent van de leerlingen woont dag en nacht samen in Spermalie, dat vergeleken kan worden met een dorp waar praktisch de klok rond wordt gewerkt. Zowat elke dag zijn er speciale buitenschoolse activiteiten, waarbij de leerlingen van Spermalie voortdurend uitgedaagd worden om hun grenzen te verleggen : opdienen tijdens de EU-top, koken voor 80 ambassadeurs die op bezoek komen, enz. Daarnaast worden de 5de-, 6de- en 7de-jaars gevolgd op hun stages in binnen- en buitenland. Dit alles eist een ijzeren discipline. Maar met een warm hart.