Perfectie is de norm voor de Europese ministers

04/07/2011 - 11:47

 

In de vierde aflevering van ‘De nieuwe Garde’ staan de zenuwen van meneer Holthof gespannen. Als coördinator van alle buitenschoolse manifestaties heeft hij opnieuw een grote uitdaging voor zijn leerlingen. In het seminarie van Brugge gaat er een Europese top door met alle Europese ministers van onderwijs. Samen met de laatstejaarsstudenten staat meneer Holthof in voor de keuken, de service en de aankleding van de zaal tijdens het minister banket. Dit is zonder meer een grote organisatie en de lat ligt zeer hoog. Perfectie is de norm. Met dit groot banket bewijst de school dat haar laatstejaars bijna klaar zijn voor de harde realiteit van het horecavak. Al zijn deze laatste het niet altijd eens met de strenge regels en durven ze die al wel eens overtreden…

Op vrijdag vertrekken alle leerlingen van de hotelschool naar het ouderlijk huis. Ook in het weekend is Julie een bezige bij en verwent ze haar mama maar al te graag met wat ze leert op school. Ondertussen maken ze tijd om bij te babbelen. Terwijl de manschappen meneer Holthof onder zware druk staan om op topniveau te presteren tijdens de Europese top, kan voor de andere leerlingen van Spermalie de schoolweek niet mooier beginnen. Vanavond is er een fuif voor de hele school. Kyelle en haar vriendinnen kijken hier enorm naar uit. Op het meisjesinternaat is het dan ook een drukte van jewelste. Alle leerlingen die op het internaat zitten zijn aanwezig en de spanningen van de lessen worden weggedanst. 

'De Nieuwe Garde' - 5 juli om 21.35

 

Ontdek meer over De Nieuwe Garde

Nieuwe fragmenten

De nieuwe garde programma info

In ‘De Nieuwe Garde’ wordt gedurende een volledig schooljaar (september 2010 – juli 2011) het reilen en zeilen gevolgd binnen hotelschool Spermalie. Dat is een wereld op zich, met de allerkleinsten die hun eerste stapjes in de keuken zetten en de tieners die een hoogstaande horeca-opleiding op internationaal niveau krijgen, met het leven in een internaat waar dezelfde standaard wordt geëist en met de leraars en opvoeders die zich met hart en ziel inzetten voor de sterrenchefs van morgen.

In ‘De Nieuwe Garde’ krijgt de kijker een goed beeld van de stress in de keuken, de veeleisende etiquette in de zaal en het leven in het internaat. Negentig procent van de leerlingen woont dag en nacht samen in Spermalie, dat vergeleken kan worden met een dorp waar praktisch de klok rond wordt gewerkt. Zowat elke dag zijn er speciale buitenschoolse activiteiten, waarbij de leerlingen van Spermalie voortdurend uitgedaagd worden om hun grenzen te verleggen : opdienen tijdens de EU-top, koken voor 80 ambassadeurs die op bezoek komen, enz. Daarnaast worden de 5de-, 6de- en 7de-jaars gevolgd op hun stages in binnen- en buitenland. Dit alles eist een ijzeren discipline. Maar met een warm hart.