Ellen gaat aan de haal met titel van MeesterBakker

06/06/2012 - 21:57

De finale van De MeesterBakker ging voor Ellen, Jurgen en Nancy onverwacht vroeg van start. Rani stond immers aan hun voordeur met een mand vol ingrediënten waarmee ze meteen aan de slag moesten. Drie uur kregen de drie finalisten om uit deze mand een gebak te toveren. Vervolgens mochten de twee toppers van De MeesterBakker ook een allerlaatste keer bewijzen en een waar dessertenbuffet toveren. Macarons, een soezentoren, cupcakes, een laagjestaart, meringues en soezenstengels: alles kwam hierin aan bod.

Uiteindelijk beslisten Sofie en Bernard wie er met de eerste titel van De MeesterBakker aan de haal ging.

Ontdek meer over De MeesterBakker

Nieuwe fragmenten

De Meesterbakker programma info

Bloem, suiker, eieren, boter en baktalent dat zijn de hoofdbestanddelen van De MeesterBakker, waarin Rani De Coninck op zoek gaat naar Vlaanderens meest getalenteerde thuisbakker. Twaalf kandidaten met een passie voor bakken, die zorgvuldig werden geselecteerd uit meer dan 700 inschrijvingen, duiken gedurende tien weken in hun receptenboek en pakken uit met hun oventalenten. De jongste bakker is 23 jaar, de oudste is 60...

In een vriendschappelijke sfeer nemen ze het tegen elkaar op in tien afleveringen die telkens een andere bakdiscipline behandelen: van taarten, cakes en koekjes, over brood en ontbijtkoeken, tot Brusselse wafels. De bakkers moeten van alle markten thuis zijn willen ze de professionele jury overtuigen van hun kunnen. De jury, dat zijn Bernard Proot, eigenaar van de klassezaak DelRey in Antwerpen en één van Vlaanderens meest befaamde toppatissiers, en Sofie Dumont, succesvol restaurateur, tv-patissier, gezicht van ‘Goe Gebakken’ én schrijfster van twee culinaire bestsellers.

Extra