'De MeesterBakker' vol van chocolade

30/05/2012 - 13:06

Na acht afleveringen en heel wat proeven is het op woensdag 30 mei vanaf 21.20 alles of niets voor Ellen, Jurgen, Nancy en Elke. De vier overgebleven bakkers strijden dan voor een finaleticket van 'De MeesterBakker'. In deze halve finale verbazen ze vriend en vijand met hun chocoladecreaties. Voor de technische proef zakken de kandidaten en de jury af naar het walhalla van het zwarte goud: de chocolatierzaak van jurylid Bernard Proot, DelRey.

De halve finale op woensdag om 21.20

Ontdek meer over De MeesterBakker

Nieuwe fragmenten

De Meesterbakker programma info

Bloem, suiker, eieren, boter en baktalent dat zijn de hoofdbestanddelen van De MeesterBakker, waarin Rani De Coninck op zoek gaat naar Vlaanderens meest getalenteerde thuisbakker. Twaalf kandidaten met een passie voor bakken, die zorgvuldig werden geselecteerd uit meer dan 700 inschrijvingen, duiken gedurende tien weken in hun receptenboek en pakken uit met hun oventalenten. De jongste bakker is 23 jaar, de oudste is 60...

In een vriendschappelijke sfeer nemen ze het tegen elkaar op in tien afleveringen die telkens een andere bakdiscipline behandelen: van taarten, cakes en koekjes, over brood en ontbijtkoeken, tot Brusselse wafels. De bakkers moeten van alle markten thuis zijn willen ze de professionele jury overtuigen van hun kunnen. De jury, dat zijn Bernard Proot, eigenaar van de klassezaak DelRey in Antwerpen en één van Vlaanderens meest befaamde toppatissiers, en Sofie Dumont, succesvol restaurateur, tv-patissier, gezicht van ‘Goe Gebakken’ én schrijfster van twee culinaire bestsellers.

Extra