Wiens broodje is gebakken? (25/04)

23/04/2012 - 12:09

De klassieker van de week: een wit rond brood

 Voor de klassieker van de week trekken we naar bakkerij Martens, waar de bloem voor de broden nog zélf gemaakt wordt. Met deze bloem moeten de thuisbakkers een perfect wit rond brood afleveren, zonder dat er een machine bij te pas komt. Bernard en Sofie kozen voor deze opdracht omdat het heel wat vaardigheden vereist. Kneden, rijzen, insnijden: één voor één handelingen die essentieel zijn voor een goed resultaat. Jurylid Sofie kijkt alvast uit naar de beoordeling: “Ik ben benieuwd wat ze ervan gaan bakken”.

Een waar broodbanket als creativiteitsopdracht

Terug in de oude chocoladefabriek krijgen de kandidaten een proef voorgeschoteld waarin ze hun creativiteit mogen laten botvieren. De lat ligt opnieuw wat hoger, want ze moeten maar liefst 2 varianten van sandwiches en 2 van pistolets maken. Daarbovenop verwacht de jury nog het favoriete brood van elk van de bakkers. Waar Eddy resoluut de gezonde toer opgaat met speltbloem, waagt Marina zich aan speciale broodjes met 5 verschillende degen terwijl Jurgen dan weer telkens een variatie vindt op hetzelfde deeg. Maar slaagt iedereen er wel in dit broodbanket op vier uur klaar te stomen?  

Ontdek meer over De MeesterBakker

Nieuwe fragmenten

De Meesterbakker programma info

Bloem, suiker, eieren, boter en baktalent dat zijn de hoofdbestanddelen van De MeesterBakker, waarin Rani De Coninck op zoek gaat naar Vlaanderens meest getalenteerde thuisbakker. Twaalf kandidaten met een passie voor bakken, die zorgvuldig werden geselecteerd uit meer dan 700 inschrijvingen, duiken gedurende tien weken in hun receptenboek en pakken uit met hun oventalenten. De jongste bakker is 23 jaar, de oudste is 60...

In een vriendschappelijke sfeer nemen ze het tegen elkaar op in tien afleveringen die telkens een andere bakdiscipline behandelen: van taarten, cakes en koekjes, over brood en ontbijtkoeken, tot Brusselse wafels. De bakkers moeten van alle markten thuis zijn willen ze de professionele jury overtuigen van hun kunnen. De jury, dat zijn Bernard Proot, eigenaar van de klassezaak DelRey in Antwerpen en één van Vlaanderens meest befaamde toppatissiers, en Sofie Dumont, succesvol restaurateur, tv-patissier, gezicht van ‘Goe Gebakken’ én schrijfster van twee culinaire bestsellers.

Extra