Soezentorens om van te duizelen (02/05)

01/05/2012 - 12:09

De klassieker van de week: Flan Brésilienne

Sofie en Bernard nemen de kandidaten mee naar waar het voor henzelf allemaal begon: de legendarische banketbakkerij Wittamer. Paul Wittamer staat gekend als dé patissier van België en is sinds 2000 ook hofleverancier. Ze verzorgden onder andere de bruiloftstaart van Filip en Mathilde. De thuisbakkers zijn duidelijk onder de indruk wanneer ze het atelier binnen stappen en willen dan ook het beste van zichzelf geven. Ze beseffen als geen ander dat een goeie Flan Brésilienne maken geen evidentie is. Jurgen en Mariella hebben alvast elk hun eigen mening over hoe het deeg voor de taart moet bereid worden, terwijl bij Nancy alles vliegensvlug lijkt te gaan. Ook het karamelliseren van de nootjes en de baktijd van de taart zorgen voor de nodige verwarring. Juryleden Sofie en Bernard beoordelen de taarten niet enkel op smaak, maar ook op het uitzicht…

Een soezentoren als creativiteitsopdracht

Terug in de oude chocoladefabriek krijgen de thuisbakkers een uitdaging van formaat voorgeschoteld. Ze krijgen 4 uur de tijd om zich helemaal uit te leven in de soezen en een heuse soezentoren te bereiden die er niet enkel goed uitziet en stevig is maar bovendien ook voldoende varieert van smaak. Terwijl sommige kandidaten een ambitieuze constructie voor ogen hebben, doen anderen het dan weer iets bescheidener aan. Welke kandidaat maakt de mooiste en de lekkerste soezentoren?   We ontdekken het op woensdag 2 mei 2012 vanaf 20.45 bij vtm.

 

Ontdek meer over De MeesterBakker

Nieuwe fragmenten

De Meesterbakker programma info

Bloem, suiker, eieren, boter en baktalent dat zijn de hoofdbestanddelen van De MeesterBakker, waarin Rani De Coninck op zoek gaat naar Vlaanderens meest getalenteerde thuisbakker. Twaalf kandidaten met een passie voor bakken, die zorgvuldig werden geselecteerd uit meer dan 700 inschrijvingen, duiken gedurende tien weken in hun receptenboek en pakken uit met hun oventalenten. De jongste bakker is 23 jaar, de oudste is 60...

In een vriendschappelijke sfeer nemen ze het tegen elkaar op in tien afleveringen die telkens een andere bakdiscipline behandelen: van taarten, cakes en koekjes, over brood en ontbijtkoeken, tot Brusselse wafels. De bakkers moeten van alle markten thuis zijn willen ze de professionele jury overtuigen van hun kunnen. De jury, dat zijn Bernard Proot, eigenaar van de klassezaak DelRey in Antwerpen en één van Vlaanderens meest befaamde toppatissiers, en Sofie Dumont, succesvol restaurateur, tv-patissier, gezicht van ‘Goe Gebakken’ én schrijfster van twee culinaire bestsellers.

Extra