Kermiskost in 'De MeesterBakker' (09/05)

07/05/2012 - 15:40

In deze aflevering draait alles rond kermis en braderieën. De zeven overgebleven thuisbakkers zullen moeten bewijzen dat zij de perfecte foorkramers zijn! Het kermiskraam staat alvast opgesteld in het hartje van Brussel, voor het koninklijk paleis... De opdracht: maak een heerlijke Brusselse wafel. Terug in het bakatelier moeten de bakkers al hun creativiteit bovenhalen als ze zelf een kraam moeten openhouden met lekkernijen.

Ontdek meer over De MeesterBakker

Nieuwe fragmenten

De Meesterbakker programma info

Bloem, suiker, eieren, boter en baktalent dat zijn de hoofdbestanddelen van De MeesterBakker, waarin Rani De Coninck op zoek gaat naar Vlaanderens meest getalenteerde thuisbakker. Twaalf kandidaten met een passie voor bakken, die zorgvuldig werden geselecteerd uit meer dan 700 inschrijvingen, duiken gedurende tien weken in hun receptenboek en pakken uit met hun oventalenten. De jongste bakker is 23 jaar, de oudste is 60...

In een vriendschappelijke sfeer nemen ze het tegen elkaar op in tien afleveringen die telkens een andere bakdiscipline behandelen: van taarten, cakes en koekjes, over brood en ontbijtkoeken, tot Brusselse wafels. De bakkers moeten van alle markten thuis zijn willen ze de professionele jury overtuigen van hun kunnen. De jury, dat zijn Bernard Proot, eigenaar van de klassezaak DelRey in Antwerpen en één van Vlaanderens meest befaamde toppatissiers, en Sofie Dumont, succesvol restaurateur, tv-patissier, gezicht van ‘Goe Gebakken’ én schrijfster van twee culinaire bestsellers.

Extra