Bram Van Deputte naast Evi Hanssen in 'De Maandagshow'

Evi Hanssen maakte al bekend dat ze de presentatie van ‘De Maandagshow’ voor haar rekening zou nemen, maar de naam van haar co-presentator hield ze nog even geheim. Tot nu! Bram Van Deputte, tot voor kort nog VJ bij jongerenzender JIM, gaat de uitdaging aan en serveert samen met Evi dagelijks het nieuws vers van de pers.

Wie is Bram Van Deputte?

Bram Van Deputte is 28 jaar en een Brusselaar in hart en nieren. In 2007 ging hij als VJ aan de slag bij jongerenzender JIM. Omdat zijn grote liefde altijd al cinema geweest is, mocht hij zich volledig ontfermen over het themamagazine ‘Moviesnackx’. Daarin gaf hij de kijkers een wekelijkse portie filmnieuws mee en had hij de ene ‘Hollywoodsterren-interviewdate’ na de andere. In de zomer van 2008 was hij ook een van de vaste festival-VJ’s in ‘Festivalitis’ en presenteerde hij samen met Ilse Liebens de allereerste editie van ‘JIM Kot Deluxe’. Bij 2BE ontving Bram in het voorjaar van 2009 enkele pokerfanaten in zijn tv-woonkamer voor het programma ‘Late Night Stars of Poker’.

'Op maandag 23 augustus stap ik in een geweldige rollercoaster met ‘De Maandagshow’. Het klinkt uiteraard wat cliché, maar ik kijk er enorm naar uit. Het is niet dat we het warm water opnieuw hebben uitgevonden, maar ik durf eerlijk te zeggen dat het iets volledig nieuw is', aldus Bram, 'De voorbije drie jaar heb ik bij JIM een geweldige leerschool gehad en het is hierdoor dat ik me nu klaar voel voor de stap voorwaarts. Al is het niet zomaar een stap vooruit, het is een sprong waar de gemiddelde hink-stap-springer jaloers op mag zijn. Ik ben alleszins geweldig blij dat ik bij het springen naast Evi Hanssen ben geland, niet alleen een steengoeie presentatrice, maar bovendien ook een geweldig toffe vrouw waar ik uiteraard nog veel van kan leren, maar die me ook meteen op mijn gemak stelt.'

Live actualiteit

Met ‘De Maandagshow’ duiken Evi Hanssen en Bram Van Deputte dagelijks live de actualiteit in om zo telkens opnieuw vers nieuws te brengen. Ze doen dat op een lichte en vrolijke toon, met veel aandacht voor positieve nieuwtjes. Of zoals Evi het stelde: 'Het Nieuws brengt het nieuws dat je moet gezien hebben, De Maandagshow het nieuws dat je wíl gezien hebben.' De focus van het programma ligt op beroemde mensen en wat ze doen. We kijken daarbij in eigen boezem, maar halen ook de verrekijker boven voor de rest van de wereld. In elke uitzending zitten eigen reportages, wordt er geput uit het internationale beeldenaanbod en is er ruimte voor een rubriek.

‘De Maandagshow’ gaat op 23 augustus 2010 in première, onmiddellijk na Het Nieuws van 19u00.