Het RAGO-team rukt uit bij een hevige keukenbrand

In de zesde aflevering van ‘De Luchtpolitie’ wordt de luchteenheid ingeschakeld bij een hevige keukenbrand en bij het opblazen van een groot flatgebouw. Tijdens een nachtelijke actie rijdt een auto door een wegversperring. Een politievoertuig doet hem stoppen, maar de inzittenden zijn niet van plan zich zomaar over te geven...

Op de basis komt een dringende oproep binnen: in Aartselaar zet een keukenbrand een huis in lichterlaaie. Piloot Gerry en luchtwaarnemer Lorenzo rukken uit met de helikopter van de luchtsteun om de bluswerken vanuit de lucht te coördineren. Door de hevige rookontwikkeling is het echter moeilijk zoeken naar eventuele bezoekers.

Voor piloot Jurgen en luchtwaarnemer Philip staat er vanavond een grootschalige nachtelijke verkeersactie op het programma. Wanneer er een voertuig met twee inzittenden brutaal door een wegversperring rijdt, roept de grondploeg de hulp in van de heli. Een politievoertuig probeert hen te stoppen, maar de inzittenden zijn niet van plan zich zomaar over te geven. Wanneer twee politieagenten uitstappen om de inzittenden te arresteren, trapt de chauffeur hard op zijn gaspedaal en rijdt één van de twee gewoon omver. Nu er geen enkele politiewagen meer achter het voertuig rijdt, is het aan de luchteenheid om de wagen niet uit het oog te verliezen en andere grondploegen duidelijk te maken waar ze zich bevinden.

Vandaag heeft luchtwaarnemer Lorenzo een bijzondere opdracht. In Vilvoorde wordt een groot flatgebouw opgeblazen. De luchteenheid moet ervoor zorgen dat er zich geen mensen meer bevinden binnen de perimeter wanneer er wordt afgeteld tot de explosie.

'De Luchtpolitie', donderdag 11 augustus 2011 om 21.45