Een achtervolging wordt plots een gijzeling

De helikopter van de luchteenheid van de Federale Politie wordt in de zevende aflevering van ‘De Luchtpolitie’ – op donderdag 18 augustus 2011 – opgeroepen voor assistentie bij de zoektocht naar een winkeldief die zich in een bos heeft verstopt. De luchtsteun wordt ook ingeschakeld om een vluchtende motorrijder te onderscheppen en bij een zwaar verkeersongeval op de snelweg. 

Vanaf zes uur ’s ochtends is er één team stand-by op de afdeling van de luchtsteun. Deze vroege vogels, luchtwaarnemer Ronny en piloot Jurgen, krijgen bijna meteen een oproep binnen vanuit Wallonië. Daar heeft een winkeldief het hazenpad gekozen en is het bos in gevlucht. Ronny en Jurgen moeten nu, samen met de grondploegen, de man trachten te vatten. Maar in een bos iemand terugvinden blijkt geen sinecure.

Luchtwaarnemer Ronny: “Werken boven een bos is niet zo evident. Tijdens een zoektocht als deze, in een bebost gebied, is onze infraroodcamera een zeer handig hulpmiddel.” Deze infraroodcamera heeft echter wel één groot nadeel: je ziet wel een warmtebron, maar je ziet niet wie of wat het is. Na een zoekactie van meer dan een uur, ziet Ronny met zijn camera opeens een man liggen tussen de struiken. Nu moet hij de grondploegen tot bij de man zien te krijgen…

Luchtwaarnemer Karl vliegt vandaag samen met piloot Dirk uit voor een grootschalige verkeersactie boven de E40 Gent-Brussel. Ze krijgen echter een dringende oproep van de verkeerspolitie: er wordt een gestolen motor achtervolgd. De politiemannen nemen meteen de beslissing om hun huidige actie te onderbreken om de wegpolitie te helpen bij deze achtervolging. Maar nog voor ze de motorfiets kunnen bereiken, krijgen ze de melding dat hij gecrasht is. Wanneer ze ter plekke zijn, horen ze dat er één van de twee opzittenden gevlucht is. Karl en Dirk zetten meteen een zoekactie in. 

Tot slot wordt de helikoptereenheid ingeschakeld voor assisentie bij een dodelijk verkeersongeval op de E40. Het ongeval is pal tijdens de spits gebeurd waardoor er nu al een lange rij wagens staat aan te schuiven. De helikopter krijgt de opdracht om te controleren of de omleiding op een correcte manier wordt georganiseerd, want alleen zo kan de file krimpen.

Donderdag 18 augustus 2011 om 21.45 bij vtm

Meer video's van De Luchtpolitie