Laatste aflevering van 'De Luchtpolitie'

Tijdens de achtste en laatste aflevering van ‘De Luchtpolitie’ op donderdag 25 augustus wordt de luchteenheid ingeschakeld bij de achtervolging van een brommerdief en een heidebrand in de Antwerpse haven. Ook bij de onrustwekkende verdwijning van een dementerende man wordt de helikopter erbij geroepen. 

Luchtwaarnemer Ronny en piloot Dirk vertrekken voor een preventievlucht boven Antwerpen. Maar zulke vluchten blijven vaak niet alleen ter preventie. “Plots komt er een oproep binnen dat er iemand op een brommertje gevlucht is bij een politiecontrole”, vertelt luchtwaarnemer Ronny. Piloot Dirk zet dan ook meteen koers naar de plaats van het misdrijf. Wanneer de helikopter erboven cirkelt, zien Dirk en Ronny dat er al een zwaantje de man op de brommer achterna zit. 

Piloot Dirk zet dan ook mee de achtervolging in. “In tegenstelling tot wat je zou denken is zo’n scooter achtervolgen helemaal niet makkelijk. Dat is één van de meest beweeglijke voertuigen in een stad.”, legt hij uit.  

Er komt een volgende oproep binnen. Een burger heeft een heidebrand gemeld aan de haven van Antwerpen. De brandweer is al verwittigd, maar heeft nog geen exacte locatie van de brand. Piloot Bert en luchtwaarnemer Lorenzo worden ingeschakeld om de brand te localiseren en de brandweer naar de brand te loodsen. De luchteenheid slaagt er al snel in de brandhaard te vinden, maar de brandweer tot daar brengen, is een ander paar mouwen. 

De cel vermiste personen roept de helikopter in voor een onrustwekkende verdwijning. Een dementerende man is plots thuis vertrokken en al een hele dag spoorloos. Luchtwaarnemer Lorenzo vertrekt meteen samen met piloot Jurgen naar de plaats van de woonplaats van de man. Na een vruchteloze zoektocht rond de woning, vliegt piloot Jurgen boven de nabij gelegen vroegere mijnsite, hier heeft de man immers zijn hele leven gewerkt. Na een moeilijke zoektocht zien Lorenzo en Jurgen een man op de grond liggen en sturen ze er meteen de grondtroepen op af.  

Laatste aflevering 'De Luchtpolitie', donderdag 25 augustus om 21.30

 

Meer video's van De Luchtpolitie