Dieven op de vlucht voor de politie

Tijdens de vierde aflevering van ‘De Luchtpolitie’ zien we hoe de helikopter van de Federale Politie wordt ingezet bij achtervolging op een dief en de zoektocht naar een vermiste persoon. Wanneer in Mechelen een auto weigert te stoppen voor een controle schiet de luchtsteun in actie…

Voor luchtwaarnemer Dave en piloot Dirk start de dag met een preventievlucht boven Antwerpen. Een opdracht waarvan ze nooit op voorhand weten wat ze mogen verwachten. “Met een beetje geluk of tegenslag is het een rustige dag, maar voor hetzelfde geld zijn we de hele dag aan het vliegen”, vertelt Dave. Een rustige vlucht blijkt het niet te worden wanneer de luchtsteun een bericht ontvangt: een dief die betrapt werd op heterdaad is op de vlucht geslagen. De man vlucht te voet via de spoorweg en ontsnapt zo aan de grondtroepen. Hij vergeet dat de helikopter hem vanuit de lucht makkelijk kan zien én volgen. 

De luchteenheid wordt opgeroepen naar Mechelen. Een auto weigert er te stoppen voor een controle en slaat op de vlucht. Ook al zitten er verschillende politiewagens achter hem, toch kan de chauffeur keer op keer ontsnappen. Het wordt een spannend kat-en-muisspel. De helikopter kan niets anders doen dan boven de vluchtende auto blijven hangen. Zo hebben de grondploegen een referentiepunt.  

De helikopter vliegt ook uit om te helpen in de zoektocht naar een vermiste persoon. Een dementerende bejaarde is thuis plotseling vertrokken, maar zijn vrouw heeft geen idee waarnaartoe. Luchtwaarnemer Dimi gebruikt vooral zijn warmtecamera, maar helaas vinden ze daarmee niet alleen mensen terug. 

'De Luchtpolitie', op donderdag 28 juli 2011 om 21.40