Speurders vinden 2 meisjes levend terug

27/11/2014 - 22:40

Op 15 augustus 1996 kunnen de speurders de ontvoerde meisjes Laetitia Delhez en Sabine Dardenne uit de kelder van Dutroux bevrijden, nadat hij zelf aangegeven heeft dat ze daar zitten.

“Dutroux bracht ons naar die kelder”, vertelt speurder Michel Demoulin. “We kwamen daar aan en we dachten: dit kan niet, hier gaan we de meisjes niet vinden. Maar toen ik hem het rek zag leegmaken, aan het rek zag trekken en zag hoe de muur openging, geloofde ik mijn ogen niet.”

De speurders kunnen Laetitia en Sabine levend uit de kelder bevrijden. ”Sabine stond naast me en klampte zich vast aan mij”, beschrijft Demoulin.

Ontdek meer over De Kroongetuigen

Nieuwe fragmenten

De kroongetuigen programma info

Na twee eerdere beklijvende seizoenen, zendt VTM vanaf donderdag 7 januari 2016 de derde reeks van De Kroongetuigen uit, die zal starten met De Zaak Pandy. In De Kroongetuigen wordt het verhaal achter waargebeurde en spraakmakende misdaden verteld aan de hand van de getuigenissen van politie, gerecht en nabestaanden. De Kroongetuigen kijkt in het hoofd van de dader en maakt een realistische reconstructie van de feiten, van het onderzoek, én van de verhoren van de daders. Criminoloog en journalist Jeroen Wils is de drijvende kracht achter De Kroongetuigen.

Extra