Pierret verspreekt zich, maar ontkent

18/12/2014 - 22:40

Tijdens één van de vele verhoren laat de anders onverzettelijke Claudy Pierret plots een steek vallen. Hij vertelt over het feit dat er een lijk gevonden is onder een brug, informatie die tot dan nooit ter sprake gekomen is en die hij dus alleen kan kennen als dader. Bovendien vinden ze in zijn auto textielvezels, die hem verdacht maken.

Maar Pierret breekt niet, hij blijft standvastig ontkennen. “Mocht het ons overkomen, we zouden onder extreme druk staan”, vertelt gerechtspsychiater Geert De Bruecker, “maar een man als Pierret begaf niet onder de stress en was perfect in staat om koel te blijven. Dat typeert zijn psychopate persoonlijkheidsstructuur.”

Ontdek meer over De Kroongetuigen

Nieuwe fragmenten

De kroongetuigen programma info

Na twee eerdere beklijvende seizoenen, zendt VTM vanaf donderdag 7 januari 2016 de derde reeks van De Kroongetuigen uit, die zal starten met De Zaak Pandy. In De Kroongetuigen wordt het verhaal achter waargebeurde en spraakmakende misdaden verteld aan de hand van de getuigenissen van politie, gerecht en nabestaanden. De Kroongetuigen kijkt in het hoofd van de dader en maakt een realistische reconstructie van de feiten, van het onderzoek, én van de verhoren van de daders. Criminoloog en journalist Jeroen Wils is de drijvende kracht achter De Kroongetuigen.

Extra