Martin hielp meisjes niet "uit angst"

04/12/2014 - 22:40

Michelle Martin, de echtgenote van Marc Dutroux op het moment van de feiten, had meermaals de kans om Julie en Melissa te helpen terwijl haar man in de gevangenis zat. Na twee maanden beslist Martin uiteindelijk toch om naar de kelder van het huis te gaan met een zak eten voor de kinderen. Maar wanneer ze die aan de meisjes wil geven, trekt ze de deur van het hok uit de haak. Ze barricadeert de deur en vlucht.

Aan de speurders verklaart ze dat ze daarna nooit meer teruggegaan is naar de kelder. Om de vier dagen ging ze wel naar het huis om de honden eten te geven. "Ik wou niet medeplichtig zijn", zegt ze. "Ik wou die kinderen wel helpen, maar ik was bang." Ze zegt ook dat ze waanbeelden ziet. "Voor mij waren het wilde beesten die hun plaats hadden ingenomen, die me zouden aanvallen."

Ontdek meer over De Kroongetuigen

Nieuwe fragmenten

De kroongetuigen programma info

Na twee eerdere beklijvende seizoenen, zendt VTM vanaf donderdag 7 januari 2016 de derde reeks van De Kroongetuigen uit, die zal starten met De Zaak Pandy. In De Kroongetuigen wordt het verhaal achter waargebeurde en spraakmakende misdaden verteld aan de hand van de getuigenissen van politie, gerecht en nabestaanden. De Kroongetuigen kijkt in het hoofd van de dader en maakt een realistische reconstructie van de feiten, van het onderzoek, én van de verhoren van de daders. Criminoloog en journalist Jeroen Wils is de drijvende kracht achter De Kroongetuigen.

Extra