De Kroongetuigen: de zwarte weduwe

04/02/2016 - 05:00

In 'De Kroongetuigen' reconstrueert journalist Jeroen Wils donderdag de zaak-Jeanine Steeno, over een oudere vrouw die haar vriend vermoordde, de 69-jarige weduwnaar Roger Debuysere.

Op vrijdag 15 oktober 1999 om halfzeven ‘s avonds krijgt de Rijkswacht van Leuven een oproep van een zekere Jeanine Steeno (nu 77), die meldt dat er iemand is overleden. Het gaat om haar vriend Roger Debuysere. Jeanine Steeno wordt verschillende keren verhoord. Tijdens één van die ondervragingen haalt ze plots een testament tevoorschijn waarin Debuysere haar als enige erfgenaam aanduidt.

 

Zelfmoord?
Toch vinden de speurders geen bewijzen dat zij iets met de dood van haar vriend te maken heeft, en de zaak wordt geklasseerd als een zelfmoord. Aan de hand van getuigenissen reconstrueert Jeroen Wils de feiten.

Uit het verder onderzoek blijkt dat Steeno mogelijk nog veel meer op haar kerfstok heeft. Ze zou patiënten hebben bestolen en werd ook verdacht van de moord op een oom van haar. “De rode draad die steeds duidelijker werd, was die van een vrouw die gewetenloos haar slachtoffers pluimde”, aldus Gaston Peeters, speurder van de politiezone Dijleland.

De Kroongetuigen, donderdag om 21.40 uur bij VTM.

Ontdek meer over De Kroongetuigen

Nieuwe fragmenten

De kroongetuigen programma info

Na twee eerdere beklijvende seizoenen, zendt VTM vanaf donderdag 7 januari 2016 de derde reeks van De Kroongetuigen uit, die zal starten met De Zaak Pandy. In De Kroongetuigen wordt het verhaal achter waargebeurde en spraakmakende misdaden verteld aan de hand van de getuigenissen van politie, gerecht en nabestaanden. De Kroongetuigen kijkt in het hoofd van de dader en maakt een realistische reconstructie van de feiten, van het onderzoek, én van de verhoren van de daders. Criminoloog en journalist Jeroen Wils is de drijvende kracht achter De Kroongetuigen.

Extra