De Kroongetuigen: de zwarte weduwe

In 'De Kroongetuigen' reconstrueert journalist Jeroen Wils donderdag de zaak-Jeanine Steeno, over een oudere vrouw die haar vriend vermoordde, de 69-jarige weduwnaar Roger Debuysere.

Op vrijdag 15 oktober 1999 om halfzeven ‘s avonds krijgt de Rijkswacht van Leuven een oproep van een zekere Jeanine Steeno (nu 77), die meldt dat er iemand is overleden. Het gaat om haar vriend Roger Debuysere. Jeanine Steeno wordt verschillende keren verhoord. Tijdens één van die ondervragingen haalt ze plots een testament tevoorschijn waarin Debuysere haar als enige erfgenaam aanduidt.

 

Zelfmoord?
Toch vinden de speurders geen bewijzen dat zij iets met de dood van haar vriend te maken heeft, en de zaak wordt geklasseerd als een zelfmoord. Aan de hand van getuigenissen reconstrueert Jeroen Wils de feiten.

Uit het verder onderzoek blijkt dat Steeno mogelijk nog veel meer op haar kerfstok heeft. Ze zou patiënten hebben bestolen en werd ook verdacht van de moord op een oom van haar. “De rode draad die steeds duidelijker werd, was die van een vrouw die gewetenloos haar slachtoffers pluimde”, aldus Gaston Peeters, speurder van de politiezone Dijleland.

De Kroongetuigen, donderdag om 21.40 uur bij VTM.

Meer video's van De Kroongetuigen