De Kroongetuigen: moord op postbode

22/01/2015 - 10:55

In 'De Kroongetuigen' reconstrueert gerechtelijk journalist Jeroen Wils vanavond de moorden op de Hamse postbode Kelly De Brabandt en Théophiel Lannau in Nukerke.

Van Brabandt werd op 19 juni 1998 met een karabijn vermoord achter het stuur van haar postauto in Melden, een deelgemeente van Oudenaarde. Twee maanden later werd de 69-jarige weduwnaar Théophiel Lannau in zijn woning in De Spijker in Maarkedal dood aangetroffen. Zijn lichaam was met acht kogels doorzeefd, ook van een karabijn.

De Kroongetuigen, vanavond om 21.40 uur bij VTM.

Ontdek meer over De Kroongetuigen

Nieuwe fragmenten

De kroongetuigen programma info

Na twee eerdere beklijvende seizoenen, zendt VTM vanaf donderdag 7 januari 2016 de derde reeks van De Kroongetuigen uit, die zal starten met De Zaak Pandy. In De Kroongetuigen wordt het verhaal achter waargebeurde en spraakmakende misdaden verteld aan de hand van de getuigenissen van politie, gerecht en nabestaanden. De Kroongetuigen kijkt in het hoofd van de dader en maakt een realistische reconstructie van de feiten, van het onderzoek, én van de verhoren van de daders. Criminoloog en journalist Jeroen Wils is de drijvende kracht achter De Kroongetuigen.

Extra