De Kroongetuigen: moord op bestelling

21/01/2016 - 05:00

In 'De Kroongetuigen' reconstrueert journalist Jeroen Wils donderdag de zaak-Michel Wens. De Antwerpse havenarbeider pleegde drie moorden op mensen uit zijn familie- en kennissenkring. Twee keer deed hij de moorden lijken op een natuurlijke dood, één keer op zelfmoord. Telkens was geld het motief.

“Moorden was een manier om makkelijk aan geld te geraken", zegt speurder François Kind. "Voor mij was dit één van de meest hallucinante zaken die ik ooit heb moeten behandelen.” 'De Kroongetuigen' reconstrueert de feiten en de verhoren van de dader op basis van het gerechtelijk dossier, sprak met de politiemensen die het onderzoek gedaan hebben en met Veronique Crynen, de kroongetuige die de speurders op het spoor van de dader zette.

Drie moorden
Het eerste slachtoffer was de 55-jarige Maria Bogaert die in september 1991 thuis dood werd aangetroffen, opgehangen. Om zijn erfenis veilig te stellen, vermoordde Michel Wens in februari 1994 ook zijn eigen schoonvader, de 69-jarige Jean Meert. Michels zoon Chris Wens stond toen op de uitkijk. Het laatste slachtoffer was de 65-jarige Antoine De Caluwé, die in april 1996 werd vermoord op vraag van diens echtgenote, Helena Crynen.

'De Kroongetuigen', donderdag om 21.40 uur bij VTM

Ontdek meer over De Kroongetuigen

Nieuwe fragmenten

De kroongetuigen programma info

Na twee eerdere beklijvende seizoenen, zendt VTM vanaf donderdag 7 januari 2016 de derde reeks van De Kroongetuigen uit, die zal starten met De Zaak Pandy. In De Kroongetuigen wordt het verhaal achter waargebeurde en spraakmakende misdaden verteld aan de hand van de getuigenissen van politie, gerecht en nabestaanden. De Kroongetuigen kijkt in het hoofd van de dader en maakt een realistische reconstructie van de feiten, van het onderzoek, én van de verhoren van de daders. Criminoloog en journalist Jeroen Wils is de drijvende kracht achter De Kroongetuigen.

Extra