Ravioli op het menu

De rode en de blauwe brigade moeten zich bewijzen met een nieuwe opdracht. Vandaag wil driesterrenchef Peter Goossens de basiskennis én de creativiteit van élke kok testen en dit door hen een rasecht Italiaans gerecht te laten bereiden: ravioli.
Algauw wordt duidelijk welke kok het pasta draaien in zijn vingers heeft en voor wie het één lange lijdensweg is. Wie is creatief bij het maken van de vulling en wie speelt op safe?

Peter zal elk gerecht individueel beoordelen, maar het is de brigade die globaal het best scoort die wint. Dit team mag met Peter gaan tafelen in een gerenommeerd Italiaans restaurant. De anderen wacht een werk van lange adem: zij moeten kilo’s pasta draaien voor de service van morgen.

De dag daarop staat opnieuw een service op het programma. Weer zullen beide brigades 50 klanten moeten voorzien van een heerlijk driegangenmenu. Bij blauw is Nico opnieuw de chef. Zal hij zijn team opnieuw naar de overwinning leiden? Bij chef Johan, van de rode brigade, dringt een reorganisatie van zijn team zich op. Laurens staat, tot zijn grote vreugde, niet langer in voor de patisserie. Wie zal deze taak dan wel op zich nemen? En zal hij of zij die deze keer wél tot een goed einde brengen?

En wie zal op het einde van de service, de keuken definitief moeten verlaten?