Ravioli op het menu

28/03/2011 - 17:08

De rode en de blauwe brigade moeten zich bewijzen met een nieuwe opdracht. Vandaag wil driesterrenchef Peter Goossens de basiskennis én de creativiteit van élke kok testen en dit door hen een rasecht Italiaans gerecht te laten bereiden: ravioli.
Algauw wordt duidelijk welke kok het pasta draaien in zijn vingers heeft en voor wie het één lange lijdensweg is. Wie is creatief bij het maken van de vulling en wie speelt op safe?

Peter zal elk gerecht individueel beoordelen, maar het is de brigade die globaal het best scoort die wint. Dit team mag met Peter gaan tafelen in een gerenommeerd Italiaans restaurant. De anderen wacht een werk van lange adem: zij moeten kilo’s pasta draaien voor de service van morgen.

De dag daarop staat opnieuw een service op het programma. Weer zullen beide brigades 50 klanten moeten voorzien van een heerlijk driegangenmenu. Bij blauw is Nico opnieuw de chef. Zal hij zijn team opnieuw naar de overwinning leiden? Bij chef Johan, van de rode brigade, dringt een reorganisatie van zijn team zich op. Laurens staat, tot zijn grote vreugde, niet langer in voor de patisserie. Wie zal deze taak dan wel op zich nemen? En zal hij of zij die deze keer wél tot een goed einde brengen?

En wie zal op het einde van de service, de keuken definitief moeten verlaten?

Ontdek meer over De Keuken van de Meester

Nieuwe fragmenten

Keuken van de meester programma info

Het Hof van Cleve is sinds jaar en dag het beste restaurant van ons land en behoort zelfs tot de wereldtop. Aan het roer staat Peter Goossens, bezieler van een inventieve, geraffineerde en hedendaagse topkeuken. Peter is een gedreven chef die zijn team motiveert, inspireert en telkens opnieuw naar een hoger niveau tilt. In de keuken van het Hof van Cleve mogen meedraaien, is dan ook de wens van elke kok. Voor één iemand wordt die droom werkelijkheid. Want in ‘De Keuken van de Meester’ gaat Peter op zoek naar een kok om zijn team te versterken. De gelukkige mag aan de slag in de driesterrenkeuken van het Hof van Cleve. Hier draait hij mee in de zorgvuldig geselecteerde keukenbrigade van Peter Goossens. Zo leert hij de knepen van de gastronomische topkeuken. 

Creativiteit, verfijning en kwaliteit zijn kenmerken die Peter Goossens hoog in het vaandel draagt. Tel daarbij een stevige portie teamspirit, discipline en vakmanschap en de winnaar kan een fantastische ervaring op zijn curriculum vitae schrijven. Daarbovenop krijgt de gelukkige chef van vtm een financieel steuntje van 25.000 euro. Voor vele gegadigden begon het avontuur al enkele maanden geleden. Peter Goossens lanceerde een oproep en meer dan tweehonderd koks meldden zich aan. Veertien onder hen werden door hem weerhouden. Deze veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve. Deze zoektocht is voor Peter Goossens een persoonlijke missie. De uiteindelijke winnaar moet immers passen in zijn team. Daarom onderwerpt hij de kandidaten elke week aan een nieuwe uitdaging. Zo test hij hen op hun kooktechnische vaardigheden, maar ook op hun communicatieve skills, hun creativiteit, teamspirit en -natuurlijk- hun smaakpalet. 

Kandidaten