Peter Goossens test de fileertechniek van de koks

Beide brigades krijgen volledige kabeljauws die ze zo perfect mogelijk moeten fileren en portioneren. Het team dat binnen de 20 minuten de meeste perfecte filets kan afleveren, wint de uitdaging.

De winnende brigade wordt door Peter beloond voor zijn prestatie. Zij mogen met de driesterrenchef genieten van een heerlijke maaltijd op restaurant. De ideale gelegenheid om Peter Goossens op een andere manier te leren kennen.

De achterblijvers wacht een minder aangename taak in de keuken. Zij moeten aan de slag met het visafval want in ‘De keuken van de Meester’ wordt niets verspild. Van de koppen en de graten moeten ze een visfond trekken én de mislukte stukken moeten ze verwerken tot een brandade. Een lastig werkje waar best wat tijd in kruipt.

De volgende dag moeten de brigades in het testrestaurant opnieuw 50 couverts bedienen onder het alziend oog van de meester. De druk is enorm want de lat ligt wederom hoog. Hoe redt de blauwe brigade zich nu ze met een man minder zijn? Zal chef Dimitri zich deze keer beter van zijn chef-taak kwijten? En slaagt chef Johan van de rode brigade erin om zijn desserts wél perfect buiten te krijgen?