Peter Goossens test de fileertechniek van de koks

21/03/2011 - 15:11

Beide brigades krijgen volledige kabeljauws die ze zo perfect mogelijk moeten fileren en portioneren. Het team dat binnen de 20 minuten de meeste perfecte filets kan afleveren, wint de uitdaging.

De winnende brigade wordt door Peter beloond voor zijn prestatie. Zij mogen met de driesterrenchef genieten van een heerlijke maaltijd op restaurant. De ideale gelegenheid om Peter Goossens op een andere manier te leren kennen.

De achterblijvers wacht een minder aangename taak in de keuken. Zij moeten aan de slag met het visafval want in ‘De keuken van de Meester’ wordt niets verspild. Van de koppen en de graten moeten ze een visfond trekken én de mislukte stukken moeten ze verwerken tot een brandade. Een lastig werkje waar best wat tijd in kruipt.

De volgende dag moeten de brigades in het testrestaurant opnieuw 50 couverts bedienen onder het alziend oog van de meester. De druk is enorm want de lat ligt wederom hoog. Hoe redt de blauwe brigade zich nu ze met een man minder zijn? Zal chef Dimitri zich deze keer beter van zijn chef-taak kwijten? En slaagt chef Johan van de rode brigade erin om zijn desserts wél perfect buiten te krijgen?

Ontdek meer over De Keuken van de Meester

Nieuwe fragmenten

Keuken van de meester programma info

Het Hof van Cleve is sinds jaar en dag het beste restaurant van ons land en behoort zelfs tot de wereldtop. Aan het roer staat Peter Goossens, bezieler van een inventieve, geraffineerde en hedendaagse topkeuken. Peter is een gedreven chef die zijn team motiveert, inspireert en telkens opnieuw naar een hoger niveau tilt. In de keuken van het Hof van Cleve mogen meedraaien, is dan ook de wens van elke kok. Voor één iemand wordt die droom werkelijkheid. Want in ‘De Keuken van de Meester’ gaat Peter op zoek naar een kok om zijn team te versterken. De gelukkige mag aan de slag in de driesterrenkeuken van het Hof van Cleve. Hier draait hij mee in de zorgvuldig geselecteerde keukenbrigade van Peter Goossens. Zo leert hij de knepen van de gastronomische topkeuken. 

Creativiteit, verfijning en kwaliteit zijn kenmerken die Peter Goossens hoog in het vaandel draagt. Tel daarbij een stevige portie teamspirit, discipline en vakmanschap en de winnaar kan een fantastische ervaring op zijn curriculum vitae schrijven. Daarbovenop krijgt de gelukkige chef van vtm een financieel steuntje van 25.000 euro. Voor vele gegadigden begon het avontuur al enkele maanden geleden. Peter Goossens lanceerde een oproep en meer dan tweehonderd koks meldden zich aan. Veertien onder hen werden door hem weerhouden. Deze veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve. Deze zoektocht is voor Peter Goossens een persoonlijke missie. De uiteindelijke winnaar moet immers passen in zijn team. Daarom onderwerpt hij de kandidaten elke week aan een nieuwe uitdaging. Zo test hij hen op hun kooktechnische vaardigheden, maar ook op hun communicatieve skills, hun creativiteit, teamspirit en -natuurlijk- hun smaakpalet. 

Kandidaten