Nieuwe chefs voor beide brigades

18/04/2011 - 11:52

Nicolas is van slag na zijn afgang van afgelopen week. Die mislukte service is Peter Goossens uiteraard niet ontgaan en hij besluit een nieuwe chef aan te stellen voor de blauwe brigade. En omdat er met gelijke wapens moet gestreden worden, krijgt ook de rode brigade een nieuwe chef. Het jonge geweld Glenn en Alexander mag zich bewijzen.

Maar veel tijd om de ‘chef-wissel’ te verwerken is er niet. Peter heeft meteen een uitdaging klaar voor de nieuwbakken chefs. Zij moeten zich bewijzen met desserts. Beide brigades moeten een biscuit omtoveren tot een prachtige bankettaart. En dat zonder receptenboek! Vooral de blauwe brigade neemt deze test ernstig. Nicolas ziet hierin zijn kans om zich opnieuw te bewijzen: hij schitterde al vaker als patissier. De beste brigade wordt getrakteerd op een welverdiend uitstapje, de verliezende brigade krijgt opnieuw een lastige taak. En die kunnen ze deze keer maar beter ernstig nemen.

De volgende dag worden de 2 nieuwe chefs verder getest. Zij moeten voor het eerst hun brigade leiden tijdens een service. De blauwe brigade moet bovendien presteren met een mannetje minder. Extra druk dus! En Peter Goossens heeft voor beide brigades nog een verrassing in petto tijdens de bereiding van de desserts.

Ontdek meer over De Keuken van de Meester

Nieuwe fragmenten

Keuken van de meester programma info

Het Hof van Cleve is sinds jaar en dag het beste restaurant van ons land en behoort zelfs tot de wereldtop. Aan het roer staat Peter Goossens, bezieler van een inventieve, geraffineerde en hedendaagse topkeuken. Peter is een gedreven chef die zijn team motiveert, inspireert en telkens opnieuw naar een hoger niveau tilt. In de keuken van het Hof van Cleve mogen meedraaien, is dan ook de wens van elke kok. Voor één iemand wordt die droom werkelijkheid. Want in ‘De Keuken van de Meester’ gaat Peter op zoek naar een kok om zijn team te versterken. De gelukkige mag aan de slag in de driesterrenkeuken van het Hof van Cleve. Hier draait hij mee in de zorgvuldig geselecteerde keukenbrigade van Peter Goossens. Zo leert hij de knepen van de gastronomische topkeuken. 

Creativiteit, verfijning en kwaliteit zijn kenmerken die Peter Goossens hoog in het vaandel draagt. Tel daarbij een stevige portie teamspirit, discipline en vakmanschap en de winnaar kan een fantastische ervaring op zijn curriculum vitae schrijven. Daarbovenop krijgt de gelukkige chef van vtm een financieel steuntje van 25.000 euro. Voor vele gegadigden begon het avontuur al enkele maanden geleden. Peter Goossens lanceerde een oproep en meer dan tweehonderd koks meldden zich aan. Veertien onder hen werden door hem weerhouden. Deze veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve. Deze zoektocht is voor Peter Goossens een persoonlijke missie. De uiteindelijke winnaar moet immers passen in zijn team. Daarom onderwerpt hij de kandidaten elke week aan een nieuwe uitdaging. Zo test hij hen op hun kooktechnische vaardigheden, maar ook op hun communicatieve skills, hun creativiteit, teamspirit en -natuurlijk- hun smaakpalet. 

Kandidaten