Meer over Peter Goossens

Na zijn opleiding in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde, deed Peter Goossens ervaring op in Parijs (waar hij 4 jaar lang in diverse restaurants werkte), in Thoissey en Kruishoutem. Peter Goossens begon zijn eigen restaurant in 1987. In 1992 startte hij het restaurant 'Hof van Cleve' in Kruishoutem. Sindsdien won hij diverse prijzen.

Hij was in 1998 één van de jongste chefs ooit met twee Michelinsterren. Tegenwoordig heeft zijn restaurant er drie.

Gault Millau erkende hem al in 1991 met 15/20 en twee koksmutsen. In 1994 werd dit 17/20 en drie koksmutsen. De vierde koksmuts en 19/20 volgden in 2000. In 2004 werd hij Chef van het jaar en sindsdien heeft hij een beoordeling van 19,5/20.

Tussen 2007 en 2009 baatte Goossens ook een brasserie uit in het Museum voor Schone Kunsten te Brussel. In deze brasserie zijn enkel typisch Belgische gerechten te verkrijgen. Goossens duikt ook regelmatig op als gast tijdens tv-programma's. Zo is hij één van de juryleden in 'Mijn Restaurant', 'De Beste Hobbykok van Vlaanderen' en zoekt hij nu vers talent ter versterking van zijn 'Hof Van Cleve' team.