Exotisch koken voor gevorderden

23/05/2011 - 14:27

Nu Joke de keuken heeft moeten verlaten, strijden nog vier mannen –Johan, Fons, Nico en Glenn- om een plaats in de brigade van Peter Goossens. De sterrenchef wil een stapje verder gaan met de vier overgebleven koks. Zo verlaten ze de Belgisch-Franse keuken, want hij wil hen absoluut testen op hun kennis van de wereldkeuken.

Allevier moeten ze een gerecht naar keuze uit een andere, internationale, keuken bereiden. Voor Fons lijkt deze opdracht op het lijf geschreven. Deze globetrotter is immers van alle markten thuis. Bij de achttienjarige Glenn daarentegen slaan de stoppen door als hij een Indisch gerecht moet bereiden. Om te proeven nodigt Peter een experten-jury uit. Maar ook deze internationale chefs zijn streng. Superstreng. En dat is nodig want voor de winnaar van deze opdracht zullen zijzelf koken.

Ook de service wordt voor de koks een echte beproeving. Omdat Peter alle koks nog eens aan het werk wil zien op élke post, moet er gekookt worden volgens het zogenaamde carrouselsysteem. Hijzelf zal aangeven wanneer er doorgeschoven wordt. Voor wie wordt al dit doorschuiven er teveel aan? Wiens zwakheden worden vandaag blootgelegd? En wie moet ‘De Keuken van de
Meester’ definitief verlaten?

Ontdek meer over De Keuken van de Meester

Nieuwe fragmenten

Keuken van de meester programma info

Het Hof van Cleve is sinds jaar en dag het beste restaurant van ons land en behoort zelfs tot de wereldtop. Aan het roer staat Peter Goossens, bezieler van een inventieve, geraffineerde en hedendaagse topkeuken. Peter is een gedreven chef die zijn team motiveert, inspireert en telkens opnieuw naar een hoger niveau tilt. In de keuken van het Hof van Cleve mogen meedraaien, is dan ook de wens van elke kok. Voor één iemand wordt die droom werkelijkheid. Want in ‘De Keuken van de Meester’ gaat Peter op zoek naar een kok om zijn team te versterken. De gelukkige mag aan de slag in de driesterrenkeuken van het Hof van Cleve. Hier draait hij mee in de zorgvuldig geselecteerde keukenbrigade van Peter Goossens. Zo leert hij de knepen van de gastronomische topkeuken. 

Creativiteit, verfijning en kwaliteit zijn kenmerken die Peter Goossens hoog in het vaandel draagt. Tel daarbij een stevige portie teamspirit, discipline en vakmanschap en de winnaar kan een fantastische ervaring op zijn curriculum vitae schrijven. Daarbovenop krijgt de gelukkige chef van vtm een financieel steuntje van 25.000 euro. Voor vele gegadigden begon het avontuur al enkele maanden geleden. Peter Goossens lanceerde een oproep en meer dan tweehonderd koks meldden zich aan. Veertien onder hen werden door hem weerhouden. Deze veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve. Deze zoektocht is voor Peter Goossens een persoonlijke missie. De uiteindelijke winnaar moet immers passen in zijn team. Daarom onderwerpt hij de kandidaten elke week aan een nieuwe uitdaging. Zo test hij hen op hun kooktechnische vaardigheden, maar ook op hun communicatieve skills, hun creativiteit, teamspirit en -natuurlijk- hun smaakpalet. 

Kandidaten