Een vijfgangenmenu bereiden met een beperkt budget

11/04/2011 - 13:23

Chef Peter Goossens verwacht van de teams creativiteit én teamwork. Beide brigades moeten voor hem immers een vijfgangenmenu bereiden. Hiervoor moeten ze zélf hun inkopen doen en dit voor een beperkt budget.

De volgende dag staat er opnieuw een service op het programma. De tweede dienst voor chefs Nicolas en Joke. De rode brigade is bereid te werken volgens Jokes systeem, maar dan verwachten ze wel een betere communicatie. De blauwe brigade is de ‘praatjes’ van chef Nicolas beu en wil daden zien. Als Nicolas zich nu niet perfect van zijn chef-taak kwijt zal zijn brigade zich tegen hem keren. Hoeft het gezegd dat de druk op beide chefs zeer groot is.

En dan is er nog Peter Goossens zelf. Na vier weken verwacht hij eindelijk een vlekkeloze service. Kunnen de brigades aan zijn torenhoge eisen voldoen? Zal Joke deze keer wel goed communiceren en krijgt Nicolas zijn stress onder controle? Welke brigade moet nomineren en welke kok moet er onherroepelijk de keuken verlaten?

Ontdek meer over De Keuken van de Meester

Keuken van de meester programma info

Het Hof van Cleve is sinds jaar en dag het beste restaurant van ons land en behoort zelfs tot de wereldtop. Aan het roer staat Peter Goossens, bezieler van een inventieve, geraffineerde en hedendaagse topkeuken. Peter is een gedreven chef die zijn team motiveert, inspireert en telkens opnieuw naar een hoger niveau tilt. In de keuken van het Hof van Cleve mogen meedraaien, is dan ook de wens van elke kok. Voor één iemand wordt die droom werkelijkheid. Want in ‘De Keuken van de Meester’ gaat Peter op zoek naar een kok om zijn team te versterken. De gelukkige mag aan de slag in de driesterrenkeuken van het Hof van Cleve. Hier draait hij mee in de zorgvuldig geselecteerde keukenbrigade van Peter Goossens. Zo leert hij de knepen van de gastronomische topkeuken. 

Creativiteit, verfijning en kwaliteit zijn kenmerken die Peter Goossens hoog in het vaandel draagt. Tel daarbij een stevige portie teamspirit, discipline en vakmanschap en de winnaar kan een fantastische ervaring op zijn curriculum vitae schrijven. Daarbovenop krijgt de gelukkige chef van vtm een financieel steuntje van 25.000 euro. Voor vele gegadigden begon het avontuur al enkele maanden geleden. Peter Goossens lanceerde een oproep en meer dan tweehonderd koks meldden zich aan. Veertien onder hen werden door hem weerhouden. Deze veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve. Deze zoektocht is voor Peter Goossens een persoonlijke missie. De uiteindelijke winnaar moet immers passen in zijn team. Daarom onderwerpt hij de kandidaten elke week aan een nieuwe uitdaging. Zo test hij hen op hun kooktechnische vaardigheden, maar ook op hun communicatieve skills, hun creativiteit, teamspirit en -natuurlijk- hun smaakpalet.