De koks worden samengevoegd tot 1 brigade

09/05/2011 - 16:19

Sinds het vertrek van Dimitri zijn er nog zes koks in de running in ‘De Keuken van de Meester’ : Johan, Joke, Nico, Alexander, Glenn, en Fons. Driesterrenchef Peter Goossens voegt hen samen tot één brigade. Eén keukenteam, met aan het hoofd een nieuwe chef: Fons. Het wordt meteen zijn vuurdoop, want hij stond nooit eerder op deze post.

Maar voor ze gezamenlijk hun restaurantservice draaien, krijgen de zes koks een nieuwe uitdaging. Ze moeten een eigen amuse creëren. En dat doen ze maar beter zo goed mogelijk, want Peter Goossens heeft een gastjury uitgenodigd: culinair recensent Jan Vanhemeledonck, doorwinterd foodie Johan Mergaert en de wereldberoemde culinaire fotograaf Tony Leduc.

De zes koks hebben elk een half uur de tijd om een succulente én tegelijk spectaculair uitziende amuse te bereiden. Vervolgens zal de gastjury punten geven op presentatie én op smaak. De beste kok krijgt een flinke beloning. Topfotograaf Tony Leduc vereeuwigt de amuse van de winnaar. De vijf andere kandidaten moeten tijdens de fotoshoot de restaurantleveringen afhandelen. En dat is toch wel een beetje minder prestigieus…

De volgende dag zal het hele restaurant door slechts één brigade bediend worden. Dat is de eerste keer! Die wetenschap zorgt voor flink wat extra zenuwen, zeker bij nieuwbakken chef Fons. En ook Peter Goossens heeft nog een verrassing. Nu er nog maar 6 koks in de running zijn voor het felbegeerde plekje in de keuken van Hof van Cleve, wil hij het niveau nog wat optrekken. Peter heeft dan ook een nieuw menu bedacht.

Ontdek meer over De Keuken van de Meester

Nieuwe fragmenten

Keuken van de meester programma info

Het Hof van Cleve is sinds jaar en dag het beste restaurant van ons land en behoort zelfs tot de wereldtop. Aan het roer staat Peter Goossens, bezieler van een inventieve, geraffineerde en hedendaagse topkeuken. Peter is een gedreven chef die zijn team motiveert, inspireert en telkens opnieuw naar een hoger niveau tilt. In de keuken van het Hof van Cleve mogen meedraaien, is dan ook de wens van elke kok. Voor één iemand wordt die droom werkelijkheid. Want in ‘De Keuken van de Meester’ gaat Peter op zoek naar een kok om zijn team te versterken. De gelukkige mag aan de slag in de driesterrenkeuken van het Hof van Cleve. Hier draait hij mee in de zorgvuldig geselecteerde keukenbrigade van Peter Goossens. Zo leert hij de knepen van de gastronomische topkeuken. 

Creativiteit, verfijning en kwaliteit zijn kenmerken die Peter Goossens hoog in het vaandel draagt. Tel daarbij een stevige portie teamspirit, discipline en vakmanschap en de winnaar kan een fantastische ervaring op zijn curriculum vitae schrijven. Daarbovenop krijgt de gelukkige chef van vtm een financieel steuntje van 25.000 euro. Voor vele gegadigden begon het avontuur al enkele maanden geleden. Peter Goossens lanceerde een oproep en meer dan tweehonderd koks meldden zich aan. Veertien onder hen werden door hem weerhouden. Deze veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben om een echte chef te worden. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve. Deze zoektocht is voor Peter Goossens een persoonlijke missie. De uiteindelijke winnaar moet immers passen in zijn team. Daarom onderwerpt hij de kandidaten elke week aan een nieuwe uitdaging. Zo test hij hen op hun kooktechnische vaardigheden, maar ook op hun communicatieve skills, hun creativiteit, teamspirit en -natuurlijk- hun smaakpalet. 

Kandidaten