De koks moeten een jubileummenu klaarmaken

Van de 14 koks die aan het avontuur begonnen, zijn er nog 7 over: 4 bij de rode brigade en 3 bij de blauwe. Sterrenchef Peter Goossens heeft deze week een bijzondere opdracht: een jubileummenu! De koks moeten het 50 jaar oude menu van jubileumkoppel Jeannine en Amedee in een modern jasje steken. En dat blijkt niet zo makkelijk met gerechten als Neerhofknapen en gateau Jeannine op het menu.

Omdat Peter Goossens wil waken over een gelijke strijd mag één kok van het rode team niet mee koken. Het lot beslist wie er aan de kant zal toekijken. Van op de zijlijn krijgt deze kok nieuwe inzichten in de werking van de éigen rode brigade en in die van de blauwe.

Jeannine en Amedee zullen samen met Peter van de gerechten proeven en enkel de beste schotels zullen op hun jubileumfeest geserveerd worden. Voor de winnaars houdt Peter de beloning in de sfeer van het 50-jarig jubileumfeest. Jeannine en Amedee huwden in het jaar 1961, toevallig ook een top wijnjaar. Chef Goossens heeft dan ook een exclusieve wijn van dat jaar voorzien voor de koks. De thuisblijvers wacht een andere taak. Zij moeten het hele restaurant omtoveren tot een feestzaal voor maar liefst 70 genodigden.

De volgende dag is het voor de beide brigades alle hens aan dek om de huwelijksverjaardag van Jeannine en Amedee onvergetelijk te maken. Ze moeten niet enkel 70 gasten bedienen. Ook de eretafel van 18 personen moet zowel door de rode als de blauwe brigade bediend worden. Dat betekent dat beide teams opnieuw stevig moeten communiceren.