De kandidaten treden voor het eerst samen op

9 kandidaten die dromen van de rol van Sam in de hitmusical ‘Domino’, hebben de driedaagse acteer-, dans- en zangstage in het Nederlandse Swentibold overleefd. Dries, Steven, Jasper, Koen, Alexander, Lieven en de drie Pieters kruipen met hun neus in het musicalscript en repeteren er de hele zomer op los. Maar ze staan er niet alleen voor.

Zangcoach Ronny Mosuse en acteercoach Veerle Dobbelaere verwachten de jongemannen voor een nieuwe zang- en acteerworkshop -met als tegenspeelster actrice Kim Hertogs- en sturen hen bij waar nodig. Velen hebben echter nog flink wat werk voor de boeg, dus de kandidaten krijgen huiswerk mee om zich doorheen de zomer te vervolmaken. Jasper bijvoorbeeld, de enige Nederlander, heeft het moeilijk om het Vlaamse accent onder de knie te krijgen. Hij trekt naar Q-music-presentator Sven Ornelis om samen aan zijn tongval te schaven.

Ook het danstalent van de mannen wordt onder handen genomen tijdens een dansworkshop met danscoach Lise Alexander. Maar dan krijgen de 9 kandidaten het onverwachte bezoek van Veerle en Ronny, met een digitale boodschap van Francesca Vanthielen. Binnen 3 dagen moeten de jongemannen aan het idyllische Donkmeer in Berlare een scène uit ‘My Fair Lady’ spelen. Sommige deelnemers zijn er niet gerust in, want zij hebben nog nooit op de bühne gestaan. En voor Steven en Jasper wordt het nog extra moeilijk, want zij kunnen door omstandigheden de repetities met Lise niet bijwonen. Wanneer Jasper ook nog verneemt dat hij een tekst in het Overmeers dialect zal moeten brengen, weet de Nederlander -letterlijk- even niet wat hij hoort.

En dan is het zo ver… De grote test op het Donkmeer, voor familie, vrienden en uiteraard de jury. Maar waar blijft Pieter Van Nieuwenhuyze? Hij is druk in de weer met repetities voor de Nederlandse première van ‘Miss Saigon’, wat tot ergernis leidt van Veerle Dobbelaere. En voor Jasper loopt het tijdens de generale repetitie mis wanneer hij zijn voet verzwikt. Zal hij zich nog kunnen bewijzen?

En uiteraard is er een addertje onder het gras: wie ondermaats presteert, zal zijn ambitie om de hoofdrol in ‘Domino’ te vertolken, moeten opbergen…

'Domino, de Zoektocht' vrijdag om 20.45 bij vtm