De jury komt eten

15/03/2010 - 15:21

De zaalverantwoordelijken werden door maître d’hôtel Olivier Willaert onderworpen aan een etiquettequiz en een test over hun basiskennis. En hier hangt een mooi prijskaartje aan vast. Ze kunnen voor hun restaurant tafellinnen ter waarde van 5.000 euro winnen. Maar daarvoor moeten ze nog één hindernis nemen: een stage in een restaurant in hun eigen provincie.

Inge, Ludovic en Silke hebben meer dan voldoende zaalervaring en zijn niet afgeschrikt door de opdracht. Integendeel. Vooral Ludovic voelt zich in de zaal als een vis in het water. Maar voor Isaura uit Mechelen en Jimmy uit Genk is deze opdracht wél een beproeving. Zij beschikken immers over de minste ervaring. Voor Jimmy is het zelfs één van de eerste keren dat hij meedraait in een volledige service. Benieuwd hoe ze het ervan afbrengen en wie met de 5.000 euro naar huis gaat.

Jury doet eerste ronde door de restaurants

Nu ook de zaalverantwoordelijken getest zijn, wordt het hoog tijd dat de duo’s in hun restaurant hun allereerste klanten ontvangen en dat is niemand minder dan de jury. Peter Goossens, Christel Cabanier en Dirk De Prins beginnen aan hun ronde van Vlaanderen. Ze zullen de vijf restaurants bezoeken en ze verwachten hoogstaande gastronomie én een perfecte bediening. In de prijzenpot zit maar liefst 50.000 euro. Geld dat bij alle duo’s meer dan welkom is!

De jury houdt eerst halt in Mechelen. Voor Jeroen en Isaura is het belangrijk dat zij vandaag een goede beurt maken want tijdens de kooktest in Ter Duinen besliste sterrenchef Peter Goossens dat Jeroen voorwaardelijk chef mag zijn in zijn eigen restaurant. Het is nu aan de kok om te bewijzen wat hij waard is in zijn eigen keuken. 

En alsof de voorbereidingen op de komst van de jury nog niet zenuwslopend genoeg zijn, krijgen de duo’s ook onverwacht bezoek. Philip Van Eeckhoute, de financieel adviseur van de jury, komt de aanzet van het businessplan controleren en hij vat zijn missie aan in Genk.

Ontdek meer over Archief