Welke boer raakte bekend door Paul Jambers?

21/10/2011 - 15:49

Velen blikken met nostalgische gevoelens terug op de muziek uit de nineties. Op zaterdag 22 oktober begeleiden deze vrolijke deuntjes een nieuwe aflevering van ‘De Jaren ’90 voor Dummies’, wanneer we in de nationale en internationale nieuws- en showbizzarchieven duiken van het jaar 1995.

1995

Wat u zich vast nog herinnert van 1995 is de brand in het Antwerpse Switel-hotel en de verdwijning van Julie, Melissa, An en Eefje die het hele land in rep en roer zette. Veearts Karel Van Noppen werd vermoord teruggevonden. En in Amerika bracht de Unabomber een regeringsgebouw tot ontploffing. Tot zover de geschiedenis. Maar herinnert u zich nog met welk nummer Clouseau de Nederlandse markt veroverde? Welke boer Jambers beroemd maakte? Welke Miss België dat jaar naakt in Playboy stond? Welke zender er naast Ka2 de kop op stak? In welke Vlaamse film Antje De Boeck een hoofdrol kreeg naast Jan Decleir? Welke Vlaamse pater de paus dat jaar zalig verklaarde? Alles wat u beter al lang vergeten was, wordt nu weer opgefrist in: 'het jaar 1995 voor Dummies'.

'De Jaren '90 voor Dummies', zaterdag 22 oktober om 20.05

Ontdek meer over ... voor Dummies

Nieuwe fragmenten

Dummies programma info

... voor Dummies grasduint in de archieven van Vlaamse en internationale zenders voor een bloemlezing van alle belangrijke en onbelangrijke gebeurtenissen omtrent het thema van de uitzending. Elke week wordt een nieuw thema behandeld, begeleid door de commentaarstem van Johan Terryn en wordt onderstreept door populaire muzikale hits.

Van dit programma zijn de volledige afleveringen niet beschikbaar op de website van VTM.

Andere programma's