Jo Hens vervangt Johan Museeuw in 'De Grote Sprong'

Meervoudig Belgisch en Wereldkampioen en ex-wielrenner Johan Museeuw moet noodgedwongen zijn deelname aan De Grote Sprong stopzetten. Johan nam deze beslissing in overleg met de artsen die hem behandelden na zijn motorongeval in 2000. Op hun advies heeft hij besloten om geen onverantwoorde risico’s te nemen gezien zijn medische verleden. Uiteraard steunen VTM en productiehuis Eyeworks deze beslissing.

Na twee dagen trainen werd al snel duidelijk dat Johans medische verleden (hij belandde in 2000 in een coma na een zwaar motorongeval) niet toelaat zijn deelname verder te zetten. “Toen ik toestemde om deel te nemen aan De Grote Sprong, wist ik dat ik de enige deelnemer was met een hersentrauma. Omdat het ondertussen al 13 jaar geleden is had ik zelf niet verwacht dat ik hier nog hinder van zou ondervinden. Ik vond het een prachtige uitdaging om het competitiebeest in mij nog eens los te laten, dus mijn motivatie was groot. Dat ik na twee trainingsdagen zo’n felle hoofdpijn zou hebben en al forfait moet geven, vind ik uiteraard zeer jammer. Op zo’n moment word je helaas opnieuw geconfronteerd met de langetermijngevolgen van een coma. Het schoonspringen is een sport met niet meer of niet minder risico’s dan een andere, maar mijn medische verleden speelt me duidelijk parten bij de uitoefening ervan. Ik zal mijn collega-duikers uiteraard op de voet volgen en wens mijn vervanger alle succes toe”, aldus Johan.

Acteur Jo Hens, bekend van zijn rol als Niko in Familie, springt in en ziet het duikavontuur helemaal zitten: “Ik wist dat ik kon gevraagd worden om in te vallen, maar omdat alle bekende deelnemers zo aan het genieten zijn van de trainingen, had ik niet meer gedacht dat ik alsnog zou kunnen deelnemen. Het is voor Johan heel spijtig dat hij ermee moet stoppen, maar anderzijds ben ik natuurlijk ontzettend blij dat ik deze ‘once in a lifetime’-uitdaging kan aangaan. Ik begin al meteen mee te trainen en ga me letterlijk en figuurlijk smijten”.

Meer video's van De Grote Sprong