Frans Van de Konijnenburg

Frans Van de Konijnenburg is geboren op 7 december 1954 in Den Haag en woont nog steeds in Nederland. Frans heeft 2 zonen en 1 dochter. Hij heeft meerdere studies gevolgd, waarvan enkele sport gerelateerd, zoals een studie aan het centraal Instituut Opleiding Sportleiders en een studie voor Sports & recreation officer.

Sport is de rode draad in de carrière van Frans Van de Konijnenburg. Hij begon als leraar L.O.  en heeft daarna managementjobs gedaan in verschillende sportieve projecten zoals manager van sportfondsenbaden te Delft. Vandaag is Frans Managing director Sport Facility Management.

Naast zijn carrière heeft Frans ook veel bereikt op sportief vlak: van 1983 tot 1996 was hij nationale coach van het Nederlandse duikteam, hij is Bondscoach geweest van de Nederlandse schoonspringploeg tijden de Olympische spelen van zowel 1984 als 1988. Van 1987 tot 2008 was hij ook jurylid in internationale duikwedstrijden. Verder jureerde hij het schoonspringen op de Olympische Spelen van 2004 (Athene) en 2008 (Beijing). Ook vandaag nog staat Frans in voor  jurering binnen de internationale zwembond en staat hij binnen de Nederlandse zwembond dus gekwalificeerd als internationaal jurylid, wat wilt zeggen dat hij niet alleen Nederlandse maar ook internationale wedstrijden mag jureren.
In zijn vrije tijd reist Frans graag.