Wie wordt Vlaanderens beste Designer?

15/02/2010 - 14:08

Het was nipt, maar daarom niet minder verdiend dat Elles de extra uitdaging won. Evi zal in haar jurk de finale presenteren. En voor die finale mag Elles nu als eerste haar 5 modellen casten. Het kan een belangrijk voordeel zijn bij de ultieme presentatie van haar collectie.

Casting

De finalisten logeren nog steeds in een hotel in de Mechelse binnenstad. Daar stellen de modellen zich elk afzonderlijk voor aan Gianni, Marco en Elles. De 2 heren hebben tegenstrijdige meningen over hoe het perfecte model eruit ziet en zich gedraagt. Ze laten dat ook duidelijk merken. Na de casting en een intensieve pasbeurt, kunnen de Designers de allerlaatste aanpassingen maken aan hun collecties. Dit is de eerste keer dat ze elkaars collectie te zien krijgen. Zoals wel vaker het geval was tijdens deze wedstrijd, is Gianni ervan overtuigd dat zijn collectie met kop en schouders boven die van de twee andere uitsteekt. Nochtans is hij degene die de hele nacht moet doorwerken, terwijl Elles de tijd neemt voor een bezoekje aan de Mechelse Sint-Romboutstoren en zelfs Marco wel vindt dat het goed is zo.

Catwalk

En dan begeven de Designers zich naar het grootse sluitstuk: de finale-catwalkshow! Onder leiding van hun Designer moeten de modellen de choreografie nog even goed instuderen. Marco ziet het allemaal heel klassiek en goddelijk. Hij zorgt voor live muziek op het podium. Elles wil de vrolijke sfeer van het circus nabootsen en daarmee emoties losweken. Gianni heeft het moeilijk om zijn visie over te brengen op zijn modellen. De repetitie is alvast weinig succesvol. Zullen ze dat kunnen rechtzetten tijdens de echte show?

JBC

En die show vindt deze keer plaats voor een enthousiast, maar ook kritisch publiek van kenners en fans. De vaste jury - Christophe Coppens, Veerle Windels en Ann Claes - krijgt voor haar uiterst belangrijke beslissing versterking van Knack Weekend-modeverantwoordelijke Elke Lahousse en Hoofd van de Antwerpse Modeacademie Walter Van Beurendonck. Zij beslissen wie 'De Designers' wint en welke collectie in alle filialen van JBC ligt…

Ontdek meer over Archief